Acasă Sanatate Evita mancatul pe fond emotional

Evita mancatul pe fond emotional

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Cati dintre noi nu au simtit macar o data nevoia de a consuma ceva dulce pentru a combate stressul sau anxietatea? Mancatul pe fond emotional este o problema destul de des intalnita, mai ales in randul femeilor.

Si odata ce ti-ai obisnuit organismul cu un astfel de obicei, iti va fi mult mai greu sa scapi de el. Consumul de alimente bogate in calorii nu este nici pe departe cea mai buna solutie de a-ti rezolva problemele.

Cu toate ca hormonii stresului te imping sa dai buzna la frigider, efectele negative ale acestui obicei se vor vedea destul de repede.

Silueta, cat si organismul vor avea de suferit, din cauza faptului ca de cele mai multe ori simtim nevoia de a manca alimente bogate in zaharuri si grasimi, care duc la aparitia dezechilibrelor metabolice.

Controleaza-ti emotiile

Pentru a preveni mancatul pe fond emotional este important sa inveti cum sa-ti controlezi emotiile. Atunci cand te simti stresat, agitat sau deprimat, stai cat mai departe de bucatarie sau de locurile de unde iti poti procura mancare cu usurinta.

Specialistii ne recomanda ca mai intai sa gasim o cale de a ne relaxa si apoi sa mancam asa cum o facem in mod obisnuit.

Printre cele mai bune metode de reducere a stresului si anxietatii se numara: exercitiile de yoga sau alte tipuri de exercitii fizice, masajul si meditatia.

Nu manca in timp ce te uiti la TV

Un alt mod de a preveni mancatul pe fond emotional este evitarea consumului de alimente in timp ce te uiti la televizor sau cand stai in fata calculatorului.

Atunci cand mananci in timp ce te ocupi si cu altceva, creierul nu mai transmite semnale care sa ne atentioneze ca nu mai avem nevoie de mancare.

De asemenea, specialistii ne atentioneaza ca este bine sa mancam doar atunci cand ne este cu adevarat foame. Astfel, organismul se va obisnui cu acest obicei sanatos si nu va cere alimente in afara programului stabilit.

Insa, in cazul in care ai pofta de ceva dulce, opteaza pentru consumul moderat de fructe bogate in fibre, nuci, seminte si alune de padure.