Oamenii de stiinta australieni au descoperit gena macho, care ii face pe barbati sa fie mai agresivi decat femeile atunci cand se afla in situatii stresante, relateaza Daily Mail.

Cercetatorii din Melbourne sustin ca aceasta gena constituie explicatia comportamentului agresiv al barbatilor.

In cadrul studiului s-au cercetat substantele chimice pe care le secreta barbatii in timpul stresului si felul in care acestea influenteaza comportamentul.

Gena SRY, sau macho, si proteinele pe care le activeaza in organism sunt elementele descoperite care explica violenta masculina. Proteinele secretate regleaza hormonii stresului si tensiunea arteriala, acestea fiind cele care ii fac pe barbatii sa se enerveze si sa fie plini de adrenalina, declansand astfel agresivitatea.

Aceleasi proteine sunt responsabile pentru reactia fizica a barbatilor la stres, provocand simptome precum cresterea pulsului, incetinirea digestiei, dilatarea pupilelor si tremuratul.

1 COMENTARIU

  1. la aia cu hope&shit era chiar destul de mult BS iar aia cu lisbarliem is not about excess mi se pare BS suprem [eh, oricum nu stie nimeni de unde si cum e cu criza asta. am eu un amic care lucreaza chestii din astea, stocastice, game theory, echilibre Nash, bla, bla, si-mi spunea parerea lui: ca „nimeni habar nu are!” ]Asa incat, lisbarliemul nu inseamna exces suna bestial la TV Ii ia fata lui Crin Antonescu la o lungime de 3 vasle La educatie da, altul nu vad in stare. Oricum, lumea ii reproseaza ca e ambitios . Nu au gasit ce sa spuna de rau si au gasit-o pe asta .btw, stii pe aia, cu 2 draci care stau la taclale, in iad ?primul drac: -sunt extrem de obosit, stau de paza la cazanul cu smoala pt evrei; cum incearca unul sa iasa afara, cum ii trage imediat si pe ailalti dupa el, afara! Am o groaza de munca cu ei!al doilea drac:-io-s f relaxat; stau de paza la cazanul in care ard romanii cum incearca unul sa scoata capul, cum il trag ai lui imediat la loc..

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.