Acasă Stirile zilei Retail Lovitura de 1 miliard de dolari! Un fost broker a fost arestat...

Lovitura de 1 miliard de dolari! Un fost broker a fost arestat de FBI in urma unor achizitii de actiuni Apple cumparate din banii companiei!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Un fost broker a fost arestat de FBI, fiind acuzat de frauda, in urma unor achizitii de actiuni Apple in valoare de peste 1 miliard de dolari, cumparate din banii companiei.

David Miller, 40 de ani, s-a predat FBI in Bridgeport, Connecticut, si a fost acuzat de frauda in legatura cu tranzactii care au avut loc la 25 octombrie, ziua in care Apple a raportat rezultate financiare, scrie Financial Times.

Potrivit acuzatiilor, Miller a incercat sa obtina profit personal de pe urma unor tranzactii care au lasat compania de brokeraj cu peste 1,6 milioane de actiuni Apple. In incercarea de a se proteja impotriva declinului cotatiei Apple, Miller s-ar fi angajat intr-o strategie de hedging inseland un alt broker.

„Acest acuzat a orchestrat achizitia neautorizata de actiuni Apple in valoare de circa 1 miliard de dolari in cadrul unei scheme de imbogatire rapida care a dat gres, cauzand pierderi importante companiei unde lucra”, a afirmat procurorul districtului Connecticut, David Fein.

Daca va fi gasit vinovat, Miller risca 20 de ani de inchisoare. Fostul trader a fost eliberat pentru o cautiune de 300.000 de dolari de un judecator federal din Connecticut.

Sursa: mediafax.ro