Acasă Stirile zilei CFR-ul reia cursele pe ruta Bucureşti Nord – Aeroport – Baloteşti

CFR-ul reia cursele pe ruta Bucureşti Nord – Aeroport – Baloteşti

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

CFR Călători a reluat cursele trenurilor Regie Henri Coandă Expres pe ruta Bucureşti Nord – Aeroport – Baloteşti odată cu mutarea curselor aeriene low-cost de pe Aeroportul Băneasa pe Otopeni.

Potrivit CFR Călători, circulaţia acestor trenuri fusese sistată din cauza condiţiilor meteo nefavorabile din această iarnă, dar şi a utilizării foarte scăzute. Dar, în contextul transferului activităţii companiilor de zbor low-cost de la Aeroportul Internaţional Aurel Vlaicu (Bucureşti Băneasa) la Aeroportul Internaţional Henri Coandă (Otopeni), acest tip de transport – tren plus auto va fi reluat experimental, circa două luni, pentru a se putea face o evaluare a pieţei pe această rută, potrivit Agerpres. În funcţie de nivelul de trafic, se va lua o decize finală asupra menţinerii în circulaţie a trenurilor Henri Coandă Expres, susţin reprezentanţii CFR Călători. La fiecare oră, din intervalul orar 06.25 – 21.24, trenurile vor asigura legături corelate cu activitatea traficului aerian din Aeroportul Internaţional Henri Coandă (Otopeni).

 Din nefericire, vechea problemă a acestei conexiuni Gara de Nord – Otopeni, transbordarea cu microbuzele, rămâne. Microbuzele pentru transferul pasagerilor dintre terminalele de plecare/sosire ale aeroportului şi Punctul de Oprire Aeroport haltă (locul/staţia unde opresc trenurile), circulă într-un grafic orar adaptat cu mersul trenurilor. Îmbarcarea în microbuzele de transfer se realizează de pe estacada de la etajul 1, zona de sosiri internaţionale, unde se află şi casa de bilete.

Un bilet costă 8,10 lei, iar un abonament lunar 136 de lei (tarifele includ şi transferul cu microbuzul). Biletele se pot procura de la toate casele de bilete din staţiile şi agenţiile de voiaj CFR, inclusiv de la casa de bilete deschisă în incinta Aeroportului Internaţional Henri Coandă.