Acasă Stirile zilei Justitia Directorul general şi directorul economic al INHGA, demişi. Activitatea instituţiei va fi...

Directorul general şi directorul economic al INHGA, demişi. Activitatea instituţiei va fi verificată

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Directorul general şi directorul economic al Institutului Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor au demişi în urma deciziei instanţei de condamnare a acestora, iar Corpul de control al ministrului Mediului va verifica activitatea instituţiei, a anunţat, miercuri, Ministerul Mediului.

Directorul general al INHGA, Petre Stanciu , a fost condamnat, miercuri, de instanţa Curţii de Apel Bucureşti la un an şi zece luni de închisoare cu executare, în dosarul în care a fost trimis în judecată în 2007 de procurorii DNA, alături de alte persoane din conducerea instituţiei, pentru un prejudiciu de 550.000 de lei produs Institutului Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor.

Ministerul Mediului a anunţat, miercuri, că a fost luată decizia demiterii din funcţie a directorului general şi al directorului economic al Institutului Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor, în urma deciziei Curţii de Apel Bucureşti de condamnare a acestora.

În locul celor doi directori vor fi numiţi interimari din rândul angajaţilor Institutului Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor.

Ministrul Mediului şi Pădurilor, Laszlo Borbely, a trimis Corpul de Control să verifice activitatea INHGA, urmând ca în funcţie de rezultatele controlului să fie luate măsuri suplimentare, a precizat sursa citată.

Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor este în directa subordonare a Administraţiei Naţionale Apele Române, instituţie care la rândul său se află în coordonarea Ministerului Mediului şi Pădurilor. Numirea şi eliberarea din funcţie a directorului general al INHGA se realizează prin decizia directorului general al ANAR.