Acasă Life Stil UITE ce este la MODA in toamna lui 2012

UITE ce este la MODA in toamna lui 2012

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Doua saptamani ne despart de inceputul toamnei. Un nou sezon, un nou look. Din fericire pentru buzunarele noastre, designerii si-au lasat imaginatia sa zboare, fara a veni insa cu ceva cu adevarat nou.

Ce avem noi de facut? Ne uitam la ce ne recomanda marile case de moda, cautam bine prin sifonier, facem cateva combinatii noi si retusuri… et voila: efect maxim, cheltuiala minima.

Negru si albastru

Combinatiile coloristice navale care au dominat sezonul cald – alb, albastru, cu o atingere de rosu – iau o turnura putin mai sobra, dar la fel de atragatoare. Albastrul (mai ales bleumarinul) impreuna cu negrul formeaza un cuplu irezistibil in aceasta toamna. Carolina Herrera a fost prima care a adus pe podium tinute in dungi bleumarin/negre. I-au urmat o serie de alti designeri, precum Donna Karan sau Marc Jacobs.

Visine de toamna

Pe prima treapta a culorilor uni s-a instalat pentru acest sezon visiniul: de la rochii din dantela si satin la geci de piele si accesorii, conform revistei „Marie Claire”. Cel care a pornit trendul este Tommy Hilfiger, trenciurile si deux-piece-urile sale din piele, accesorizate cu cizme in aceeasi culoare, cu o nuanta mai inchisa. Pielea este oricum mereu la moda. Sezonul asta poate fi neagra, insa designerii au preferat-o pe cea colorata. Rochiile din piele moale, comoda, au putut fi admirate in colectiile mai multor designeri.

Imprimeuri

Daca nu este piele, macar un imprimeu sa fie. Modelele „animal print” nu s-au demodat niciodata in ultimii (50 de) ani, insa toamna asta pe val sunt modelele care imita pielea reptilelor. In plus, la moda sunt si imprimeurile florale. care s-au purtat din plin si in aceasta vara. Si vara trecuta. Acestea ne pot acoperi din cap pana la picioare – asta inseamna ca pantofii nu fac exceptie.

Alb impecabil

Nu doar miresele vor putea fi vazute in alb din cap si pana in picioare. In sezonul rece, albul va fi cautat si apreciat. Inclusiv in combinatii precum tricot in partea de sus si fusta ori pantaloni din materiale usoare, vaporoase, ca matasea ori sifonul.

Se recomanda pentru sezonul rece pulovere confortabile si calduroase – mohairul, angora si casmirul sunt pe val -, imbinate cu pantaloni cu printuri sau fuste diafane. Diferenta de materiale va fi mult mai usor digerabila daca se pastreaza aceeasi coloristica.

Stilul militar

Din nou? Cam asa. Sunt deja cativa ani de cand trendul a venit la putere, iar oamenii si designerii nu s-au plictisit inca de el. Tacamul este complet: piele, tinte, butoni, totul in negru si nuante de camuflaj. Tommy Hilfiger a ales pentru prezentarea sa mantale cu guler inalt si doua randuri de nasturi, accesorizate cu cizme inalte si manusi din piele. Victoria Beckham a impresionat si ea printr-o colectie de rochii, pe cat de militaroase, pe atat de feminine.