Acasă Stirile zilei Ce se intampla INTR-UN MINUT pe INTERNET

Ce se intampla INTR-UN MINUT pe INTERNET

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

In prezent intr-un minut pe Internet sunt vizualizate peste 20.000 de fotografii pe Flickr, 6 milioane de pagini sunt vizitate pe Facebook, sunt postate 1.000.000 de tweet-uri, 30 de ore de continut video este uploadat pe YouTube si 47.000 de aplicatii sunt descarcate, potrivit datelor existente si centralizate de Intel Corporation.

Traficul de date de pe Internet a crescut semnificativ in ultimii ani, un factor important fiind dezvoltarea si popularitatea retelelor de socializare.

In prezent, utilizatorii se pot conecta la Internet de pe o multitudine de device-uri. De la smartphone-uri la tablet PC-uri, de la netbook-uri la notebook-uri si Ultrabook-uri, pana la automobile; aproape toata lumea este conectata la Internet.

Aproape 640.000 GB din datele IP globale sunt transferati pe Internet in doar un minut. In prezent, numarul dispozitivelor conectate este egal cu cel al populatiei lumii. Pana in 2015, numarul lor este asteptat sa se dubleze.

De asemenea, tot pana atunci va fi nevoie de cinci ani ca sa fie vizionat tot continutul video care trece prin retelele IP la fiecare secunda. Mai mult, la fiecare minut, 45 de site-uri destinate infectarii computerelor utilizatorilor vor fi create, 15 miliarde de device-uri vor fi conectate si traficul de pe Internet ar putea fi stocat pe 230.000 de DVD-uri.

In plus, traficul de pe dispozitivele mobile va creste de 11 ori, iar cel de pe Internet in general de 3 ori.

Totodata, liderii din industria IT investesc in retele si device-uri pentru a face fata schimbarii permanente la care este supus internetul.

„Traficul de pe Internet va continua sa creasca in urmatorii ani, la fel ca numarul device-urilor conectate. Intel urmareste cu atentie aceste tendinte si lucreaza continuu pentru a dezvolta tehnologii pentru centre de date mai eficiente si puternice, care sa faca fata acestei evolutii”

a declarat Manuela Oprisan, PR Manager Central and Eastern Europe, Intel.