Acasă Stirile zilei DESCOPERIRE: O perla de marimea unei mingi de golf s-ar putea afla...

DESCOPERIRE: O perla de marimea unei mingi de golf s-ar putea afla intr-o scoica veche 145 de milioane de ani

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Scoica preistorica a fost descoperita in apele Marii Britanii si, in urma scanarilor facute, s-a descoperit ca are in interior un obiect rotund de marimea unei mingi de golf. Cel mai probabil, este vorba de o perla. Ar fi cea mai mare descoperita vreodata.

O molusca veche de 145 de milioane de ani, in care se pare ca se afla o perla de marimea unei mingi de golf, a fost descoperita de pescari langa coasta de sud a Marii Britanii, scrie The Telegraph.

Scoica preistorica, care are un diametru de 18 centimetri, a fost data pe mana expertilor de la Blue Reef Aquarium din Portsmouth.

Cercetatorii de la organizatia medicala Cobalt au scanat molusca si au descoperit un obiect sferic de dimensiunea unei mingi de golf, care, cel mai probabil, este o perla.

Valoarea acesteia ar fi inestimabila, insa expertii au hotarat ca nu vor insista asupra misteriosului obiect fiindca scoaterea acestuia din scoica ar insemna distrugerea fosilei.

„Scoica a fost descoperita de pescari in plasele lor, aici, in stramtoarea Solent. Cand pescarii au ajuns inapoi in port au crezut ca scoica era vie, insa, cand au luat-o in mana si au curatat-o, si-au dat seama ca este vorba de o fosila, fiindca fusese de mult transformata in piatra. Am primit un telefon de la un om care ne-a spus ca molusca este expusa in magazinul unui pescar, asa ca am dat imediat un telefon sa-i rugam sa o doneze acvariului”

relateaza Lindsay Holloway, de la Acvariul Blue Reef Aquarium din Portsmouth.

Varsta scoicilor poate fi determinata dupa numarul de cercuri de pe cochilie, iar in cazul fosilei preistorice, cercetatorii au numarat mai bine de 200, ceea ce inseamna ca molusca a trait foarte mult.

„Posibilitatea de a gasi ceva in interior este una la un milion, dar, daca ne bazam doar pe dimensiunea scoicii, atunci ne uitam la o fosila care are in ea o perla de dimensiunea unei mingi de golf”

mai spune Holloway.

Cele mai mari perle din lume au doar jumatate din dimensiunea obiectului care se afla in interiorul scoicii preistorice.