Aproximativ 22% din plantele din lume, pe cale de disparitie – Cap Limpede

Aproximativ 22% din plantele din lume, pe cale de disparitie

Potrivit unui studiu, aproximativ 22% din plantele de pe planeta noastra sunt pe cale de disparitie, cercetatorii temandu-se ca multe specii dispar inainte de a fi studiate, pierzandu-se astfel posibile plante cu proprietati medicinale.

Cercetatorii au analizat aproape 4.000 de specii si a ajuns la concluzia ca 1 din 5 plante ar trebui clasificate drept „amenintate”, avand aceeasi rata alarmanta ca in cazul mamiferelor. Alte 33% din specii sunt prea putin cunoscute pentru a fi incluse in studiu.

Analiza a fost realizata de Gradinile Regale Botanice de la Kew, de Muzeul britanic de Istorie Naturala si de Uniunea internationala pentru conservarea naturii (IUCN).

Click pe aceeasi tema:  Semnul de pe lobul urechii care arata daca ai probleme cu inima! Japonezii se ghideaza dupa acest indiciu

Exista, estimativ, 380.000 de specii de plante in lume, iar multe dintre ele sunt victimele pierderii habitatului – de obicei, din cauza defrisarilor padurilor pentru a face loc agriculturii. Speciile din junglele tropicale sunt supuse celui mai mare risc.

Studiul, denumit Indexul Listei Rosii pentru Plante, este o incercare de a face cea mai buna analiza de pana acum.

Acest studiu a analizat specii din fiecare din cele cinci grupuri principale de plante, iar autorii spun ca rezultatul lor este cel mai bun de pana acum.

Click pe aceeasi tema:  Ce se intampla cu LUMEA? Intram intr-o noua era!

Remediile pe baza de plante sunt singurele modalitati de ingrijire in tarile sarace si s-au dovedit esentiale in combaterea unor boli grave precum malaria si leucemia.

 

spre