Aproximativ 22% din plantele din lume, pe cale de disparitie

Raw Life and Style

Potrivit unui studiu, aproximativ 22% din plantele de pe planeta noastra sunt pe cale de disparitie, cercetatorii temandu-se ca multe specii dispar inainte de a fi studiate, pierzandu-se astfel posibile plante cu proprietati medicinale.

Cercetatorii au analizat aproape 4.000 de specii si a ajuns la concluzia ca 1 din 5 plante ar trebui clasificate drept „amenintate”, avand aceeasi rata alarmanta ca in cazul mamiferelor. Alte 33% din specii sunt prea putin cunoscute pentru a fi incluse in studiu.

Analiza a fost realizata de Gradinile Regale Botanice de la Kew, de Muzeul britanic de Istorie Naturala si de Uniunea internationala pentru conservarea naturii (IUCN).

Click pe aceeasi tema:  Un expert NASA a zguduit internetul cu declaratia sa: Vineri va tremura toata planeta! Riscul este cat se poate de serios!

Exista, estimativ, 380.000 de specii de plante in lume, iar multe dintre ele sunt victimele pierderii habitatului – de obicei, din cauza defrisarilor padurilor pentru a face loc agriculturii. Speciile din junglele tropicale sunt supuse celui mai mare risc.

Studiul, denumit Indexul Listei Rosii pentru Plante, este o incercare de a face cea mai buna analiza de pana acum.

Acest studiu a analizat specii din fiecare din cele cinci grupuri principale de plante, iar autorii spun ca rezultatul lor este cel mai bun de pana acum.

Click pe aceeasi tema:  Curtea Constitutionala spune ca Basescu nu si-a exercitat cum trebuie functia de mediere intre puterile statului

Remediile pe baza de plante sunt singurele modalitati de ingrijire in tarile sarace si s-au dovedit esentiale in combaterea unor boli grave precum malaria si leucemia.

 

spre