Acasă Sanatate Obiceiurile toxice care iti pot afecta creierul si gandirea!

Obiceiurile toxice care iti pot afecta creierul si gandirea!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Viata din ziua de azi genereaza o serie de obiceiuri care pot fi foarte toxice pentru organism. Obiceiurile toxice sanatatii mintale sunt comportamente care au un efect negativ asupra modului in care gandim si asupra modului in care ne simtim. Adesea credem ca starea noastra de spirit si sanatatea mintala depind exclusiv de factorii externi si ca putem sa le controlam doar intr-o mica masura. Totodata, adesea ne intrebam de ce suntem atat de usor iritati, suparati, tristi, letargici si plictisiti de viata. Ca solutie, incercam sa ne imbunatatim starea de spirit si sa facem fata stresului prin fel si fel de obiceiuri nesanatoase. Acestea, din pacate, nu fac decat sa ne agraveze starea.

Da, starea noastra de spirit este afectata de chimia din creierul nostru. Chimia creierului nostru este in mare masura afectata de comportamentele si obiceiurile noastre in viata. Daca ne ingrijim si stim ce ne face fericiti, vom avea o chimie a creierului mai echilibrata.

Iata cateva obiceiuri proaste pentru sanatatea mintala, care trebuie evitate cat mai mult posibil:

1. Somnul precar

Chiar daca dormi suficient, o rutina obisnuita de somn conteaza mai mult. Mersul devreme la culcare promoveaza mai multa fericire si energie in viata. Studiile au aratat ca mersul tarziu la culcare poate fi legat de depresie si de sanatatea mintala slabita. Motivul ar fi acela ca gandurile negative sunt mult mai probabil sa apara in mintea noastra noaptea.

2. Lipsa activitatii fizice.

Este bine cunoscut faptul ca activitatea fizica este necesara pentru a mentine organismul sanatos. Dar, ceea ce nu se prea stie este ca exercitiile fizice au beneficii uriase pentru creier. Cand faci sport, fluxul sanguin se imbunatateste, determinand corpul sa elibereze substante chimice bune. De asemenea, in timpul sportului se elibereaza tensiunea acumulata din cauza stresului si anxietatii excesive.

3. Petrecerea timpului in preajma oamenilor toxici.

Cu totii cunoastem oameni in viata noastra care ne fac sa ne simtim rau ori de cate ori interactionam cu ei. Ei ne pot scadea moralul, ne subestimeaza succesul si gasesc modalitati de a ne strica starea de spirit atunci cand suntem fericiti. Daca incerci mereu sa-i schimbi pe acesti oameni, iti pierzi timpul si, in final, vei ajunge sa te simti si mai rau. Asadar, incearca sa eviti cat mai mult posibil compania persoanelor toxice.

4. Lipsa obiectivelor personale.

Comportamentul orientat spre scopuri este ceea ce ne activeaza organismul si, in special, creierul. Acest lucru are o influenta uriasa asupra starii noastre de spirit. Daca nu te motivezi si nu te fortezi sa iti atingi obiectivele, chiar si pe cele mici, nu te vei simti implinit si probabil ca vei cauta modalitati nesanatoase de a simti placere, scrie bzi.

5. Folosirea excesiva a tehnologiei.

Cu totii folosim cu placere calculatoarele, telefoanele si toate gadgeturile pentru a interactiona cu cei dragi si pentru a urmari stirile. Chiar daca aceste instrumente sunt minunate si ne fac viata mai usoara, ele pot fi, de asemenea, instrumente excelente de distragere a atentiei. Mai mult decat atat, acestea promoveaza inactivitatea si tind sa fie prea stimulatoare pentru creier, lipsindu-l de odihna de care nevoie.