Acasă Stirile zilei Tudor Chirila cheama romanii in strada! „Mars-Nu vrem sa fim o tara...

Tudor Chirila cheama romanii in strada! „Mars-Nu vrem sa fim o tara de hoti”! „Poate ca inteleg si pensionarii sau viitorii pensionari carora li se ia, nicidecum li se da”

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

 

Tudor Chirila se alatura protestului organizat pentru duminica seara, intitulat „Mars – NU vrem sa fim o natie de hoti!”, si cheama lumea in strada.

„Si ne-am intors de unde am plecat. Dupa aproape un an de guvernare in care nu au facut nimic decat sa oboseasca populatia cu scandaluri, masuri halucinante si incercari de hartuire legislativa a populatiei, au revenit cu preocuparea lor numarul unu: ingenuncherea justitiei. si cred ca toata tevatura cu „revolutia fiscala” din ultimele saptamani nu este altceva decat praf in ochii lumii pentru ca ei sa poata realiza obiectivul lor numarul unu: sa scape de puscarie si sa creeze un CADRU LEGAL pentru FURAT.

Se pare ca cea mai eficienta arma care ne-a ramas este iesitul in strada. Este singurul moment care (mai) pare sa le atraga atentia ca existam si nu suntem de acord cu ei. in ce ma priveste, duminica am sa ies si eu (din nou) in strada impotriva anuntatelor modificari legislative care vizeaza functionarea justitiei. (probabil la Iasi unde vom fi cu VAMA). impotriva hotilor, mai pe scurt.

PS. Poate acum inteleg si sindicatele care s-au perindat prin Piata Victoriei anul asta, poate ca inteleg si pensionarii sau viitorii pensionari carora li se ia, nicidecum li se da, ca a iesi in strada pentu o justitie independenta inseamna de fapt ca iesi impotriva unor hoti care nu sunt preocupati nici de cresteri salariale, nici de pensii, nici de masuri sociale, educatie sau sanātate, ci de un singurul lucru: Avere. Averea lor. Tara lor. Muschii lor”, scrie Chirila.

Ce spun initiatorii pe pagina de Facebook

„Stam noi simbolic cat vrem la guvern, realitatea este ca guvernul este doar o marioneta, iar legile justitiei se fac acum in parlament.

Duminica ne strangem la Guvern, iar la ora 19:00 plecam in mars, catre Casa Poporului.

Motivele ?

1. Proiectul de modificare al Legilor Justitiei a ajuns deja in Parlament si urmeaza sa fie supus dezbaterii si votului in plen.

Inspectia Judiciara va deveni o unealta politica in mana ministrului Justitiei. Numirea procurorilor-sef de catre ministru, fara control din partea presedintelui inseamna ca DNA se va intoarce la PNA, iar Parchetul devine subordonat intereselor politice.

Daca acest pachet de legi va fi adoptat de Parlament ar insemna un dezastru pentru Romania si cetatenii ei. Ne putem lua adio de la o justitie independenta.

Nu suntem singuri in aceasta lupta.
De la Magistrati la Presedinte si Comisia Europeana, cu totii s-au pozitionat impotriva acestor legi.
Este momentul ca fiecare dintre noi sa actioneze si sa nu legitimeze incercarea coruptilor de a controla Justitia.

2. Luni, Senatorii juristi au dat un raport negativ unui proiect de lege care-i impiedica pe cei condamnati penal sa ocupe functia de presedinte al tarii. Urmeaza votul in Senat.
Asta inseamna ca un borfas, condamnat penal, poate decide soarta romanilor si ii va reprezenta pe acestia.

Haide si tu la o plimbare prin Bucuresti, care sa se auda pana in Senat si Parlament.