Acasă Utile 7 metode pentru a avea o minte agera si a-ti mentine sanatatea...

7 metode pentru a avea o minte agera si a-ti mentine sanatatea mentala si la batranete!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Cercetatorii au aflat ca exista diverse metode prin care putem opri declinul mintii. Sa vedem care sunt cele 7 metode, prin care ne putem bucura de o minte agera si la batranete:

1. Intareste nivelul de vitamina D
Studiile arata ca persoanele care au deficit de Vitamina D, sunt mai predispusi sa dezvolte dementa. Astfel, va recomand sa consumati alimente bogate in vitamina D, precum peste, ulei de masline sau iaurt.

2. Acizi grasi omega 3
Acizii grasi, Omega 3 sunt vitali pentru dezvoltarea sanatatii cerebrale. Cercetatorii au demonstrat faptul ca Omega 3 poate trata simptomele etapelor incipiente de dementa si sustin sanatatea cerebrala. Consumati spanac, nuci sau seminte de chia.

3. Verdeturi
Acestea au un efect benefic asupra functiei cognitive. Consumati spanac, varza de bruxelles sau urzici.

4. Somnul odihitor
Exista numeroase studii care pun dementa pe seama somnului inadecvat. Dormiti cel putin 7 ore pe noapte si stabiliti-va un orar clar al somnului.

5. Tratati inflamatiile
Inflamatiile cronice afecteaza organismul si, mai ales creierul! Tratati inflamatiile si preveniti-le printr-un consum de acizi grasi omega 3, probiotice, zarzavaturi, nuci, ulei de masline.

6. Exercitii fizice
Exercitiile fizice ajuta la buna functionare a circulatiei sangvine, bineinteles atat de necesara in mentinerea sanatatii mentale.

7. Activitatea mentala
Cercetatorii au demonstrat faptul ca stimularea cerebrala previne deteriorarea cognitiva. Faceti puzzle-uri, cititi carti si comunicati cat mai mult.

Sursa: Secretele