Aniversare: doi ani de la tăierea salariilor

Astăzi, 6 mai, se împlinesc doi ani de zile de când Traian Băsescu a anunţat tăierea salariilor.

Vreau să ştiţi de la bun început că echipa de evaluare condusă de FMI şi Guvern a avut în atenţie două variante: una era cea a neîncrederii, însemna creşterea TVA de la 19 la 24%, creşterea cotei unice de la 16% la 20% şi reducerea salariilor din sectorul bugetar cu 25% pentru a ne încadra în cheltuielile bugetare. A doua variantă era cea a încrederii”, acesta a fost anunţul comunicat de Traian Băsescu, în seara de 6 mai 2010, din interiorul Palatului Cotroceni.

La scurt timp după decizia luată, unică în Europa, multe Întreprinderi Mici şi Mijlocii au dat faliment, din cauza scăderii dramatice a consumului de bunuri şi din cauza declinului furnizării de servicii. Deşi la început puterea portocalie a reuşit să învrăjbească sectorul privat împotriva sectorului public, efectele dezastruoase ale deciziei comunicată de preşedinte au afectat toate categoriile.

Click pe aceeasi tema:  O retea de SPIONI rusi si romani, prinsa in Romania

După ce guvernele Boc şi Ungureanu au continuat tăierile şi au refuzat orice reîntregire a salariilor, noul premier desemnat, Victor Ponta, a declarat săptămâna aceasta că o reîntregire parţială va fi posibilă din vară.

În cursul zilei de duminică, 6 mai, Traian Băsescu a avut două declaraţii publice, spunând că ar fi posibil să se împotrivească reîntregirii salariilor. Ulterior, preşedintele României a ţinut o conferinţă de presă în cadrul căreia a acuzat din nou mass-media că manipulează şi că transmite în mod eronat ceea ce domnia sa gândeşte.

Click pe aceeasi tema:  Aproximativ 4.000 de romani lucreaza pe navele de croaziera din intreaga lume!

 

C.M.I.

spre