Acasă Life Dezvoltare Personala 10 reguli care iti confera o viata de calitate!

10 reguli care iti confera o viata de calitate!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Institutul francez pentru anxietate si stres, din Paris, a definit 20 de reguli de viata, despre care expertii spun ca, daca cineva reuseste sa asimileze macar 10, poate avea o viata de buna calitate.

1. Luati o pauza de minimum 5-10 minute la cel mult fiecare 2 ore de munca. Repetati aceste pauze in fiecare zi si ganditi-va la d-voastra, analizandu-va comportamentul.
2. Invatati sa spuneti „nu”, fara sa va simtiti vinovat. A vrea sa multumiti pe toata lumea, este un consum mult prea mare de energie.
3. Planificati-va ziua, dar pastrati-va putin timp liber si pentru ceva neprevazut, constient fiind ca nu totul depinde de d-voastra.
4. Concentrati-va numai si numai asupra unei sarcini. Cat de repede v-ar lucra creierul, tot veti obosi daca veti incerca sa rezolvati mai multe probleme in acelasi timp.
5. Uitati odata pentru totdeauna ca sunteti indispensabil la munca, acasa sau in grupul de cunostinte. Oricat va displace, totul functioneaza foarte bine si fara d-voastra.

6. Nu va mai simtiti responsabil pentru placerile celorlalti. Nu sunteti fantana dorintelor, si nici eternul maestru de ceremonii.
7. Cereti ajutor cand aveti nevoie, avand grija sa-l cereti persoanelor potrivite.
8. Separati problemele imaginare de cele reale si eliminati-le, pentru ca sunt o pierdere de timp si ocupa un spatiu mental pretios pentru lucruri mult mai importante.
9. Incercati sa redescoperiti placerea unor actiuni zilnice, cum ar fi a dormi, a manca si a se plimba, fara a crede ca este ceea ce puteti obtine mai mult de la viata.
10. Evitati sa va implicati in problemele altora, in ceea ce priveste anxietatea si stresul. Asteptati putin inainte de a va intoarce la dialog si la actiune, arata bzi.

11. Familia d-voastra nu este persoana d-voastra, este alaturi de d-voastra, formeaza lumea d-voastra, dar nu este propria d-voastra identitate.
12. Intelegeti ca principiile si convingerile inflexibile pot fi o mare greutate care impiedica miscarea si cautarea.
13. Este necesar sa aveti tot timpul pe cineva caruia sa va puteti destainui si vorbi deschis. Nu foloseste la nimic daca persoana este prea departe de d-voastra.
14. Invatati cand trebuie sa va sculati de la masa, sa iesiti dintr-o discutie, sau dintr-o sedinta.
15. Refuzati sa vi se spuna daca cineva a vorbit urat de d-voastra. Ascultati numai ce s-a vorbit bine de d-voastra, cu rezerve si fara a crede tot.

16. A intra in competitie la distractie, la munca si in viata de cuplu, este ideal pentru cine vrea sa fie tot timpul obosit sau sa piarda ce-i mai bun in viata.
17. Rigiditatea e buna pietrelor, nu si oamenilor.
18. O ora de placere imensa inlocuieste trei ore de somn pierdut. Placerea reconforteaza mult mai mult decat somnul. Din aceasta cauza nu pierdeti nici o ocazie de distractie.
19. Nu abandona cele mai bune 3 prietene in viata. Intuitia, Naivitatea si Credinta.
20. Intelegeti odata pentru totdeauna si in concluzie…d-voastra sunteti ceea ce vreti sa fiti.

Ganditi… Reflectati… Practicati…Cum sa va prelungiti viata.