Acasă Stirile zilei 10 predictii ale lui Isaac Asimov. Cate dintre acestea s-au indeplinit

10 predictii ale lui Isaac Asimov. Cate dintre acestea s-au indeplinit

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Cu ocazia Targului Mondial de la New York, din 1964, celebru scriitor Isaac Asimov a redactat un eseu in care a incercat sa isi imagineze cum va fi viata peste cincizeci de ani.

Targul Mondial de la New York, Statele Unite ale Americii, din 1964-65, a fost o expozitie „universala si internationala”, al carei motto era Pace prin Intelegere. Pretul unui bilet era de doi dolari americani, in 1964, si 2.50$, in 1965, pentru adulti, in timp ce copiii trebuiau sa plateasca un dolar. Cunoscuta drept o prezentare a culturii si tehnologiei americane de la mijlocul secolului trecut, dominat de era spatiala si inceputurile erei digitale, expozitia a fost vizitata de peste cincizeci de milioane de oameni.

Isaac Asimov, nascut in Rusia, in 1920, a fost un scriitor american si profesor de biochimie la Universitatea Boston, cunoscut, in principal, datorita lucrarilor sale stiintifico-fantastice. Asimov este unul dintre cei mai prolifici autori din istorie, cu peste 500 de volume scrise sau editate si o corespondenta de mai mult de 90.000 de scrisori. In 1964, cu ocazia Targului Mondial de la New York, Asimov a scris un eseu pentru New York Times, in care a incercat sa isi imagineze cum va fi lumea in urmatorii cincizeci de ani. Jumatate de secol mai tarziu, in 2014, putem sa verificam cat de aproape de adevar au fost previziunile scriitorului.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos