Acasă Stirile zilei Viziunile lui Albert Einstein asupra lumii care iti pot schimba perceptia asupra...

Viziunile lui Albert Einstein asupra lumii care iti pot schimba perceptia asupra realitatii!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Viziunile lui Albert Einstein asupra lumii erau diferite de toate viziunile celorlalti fizicieni. Realizarile intelectuale si creativitatea lui Einstein de care a dat dovada au facut ca numele lui sa devina sinonim cu inteligenta, genialitatea.

Iata ce credea fizicianul despre subiecte comune ca politica, bunul simt sau motivatia:

– despre autoritate

„Natura ne arata doar coada leului, dar nu e niciun dubiu, in mintea mea, ca leul face parte din ea, chiar daca nu se poate dezvalui in fata ochilor nostri pe de-a intregul, din cauza dimensiunilor sale uriase”, i-a scris Einstein lui Heinrich Zangger, relateaza Daily Mail.

– despre scop

„Singurul mod de a scapa de efectul corupator al laudelor este sa continui sa muncesti.”

– despre politica

„Sunt evreu dupa origini, elvetian dupa cetatenie si fiinta umana dupa natura. O fiinta umana care nu e atasata in mod special de vreun stat sau vreo entitate nationala.

– despre siguranta

„Atat timp cat legile matematicii se refera la realitate, acestea nu sunt sigure. Atunci cand sunt sigure, nu se refera la realitate.”

– despre umilinta

„Ca fiinta umana, fiecare dintre noi este inzestrat cu suficient de multa inteligenta, incat sa realizeze cat de inadecvata este aceasta atunci cand e confruntat cu realitatea.”

– despre dezvoltarea sa

„E adevarat ca parintii mei au fost atat de ingrijorati din cauza faptului ca am inceput sa vorbesc destul de tarziu, incat chiar au consultat un medic. Nu pot spune cat de mic eram, dar sigur nu aveam mai putin de trei ani.”

– despre bun simt

„Bunul simt nu este altceva decat un depozit de prejudecati, depus in minte inainte sa implinesti optsprezece ani.”

– despre succes

„Daca A este un succes in viata, atunci A este egal cu X plus Y plus Z. X reprezinta munca, Y simbolizeaza joaca, iar Z inseamna sa-ti tii gura inchisa.”

– despre nationalism

„Nationalismul este o boala infantila. Acesta este pojarul rasei umane.”

– despre mister

„Cea mai frumoasa experienta pe care putem sa o traim este cea a misterului. Este emotia fundamentala care sta la originea artei adevarate si a stiintei adevarate. Cel care nu o cunoaste si nu mai poate sa se minuneze, nu mai simte fascinatia, e ca si mort, iar ochii sai sunt intunecati.”

– despre solitudine

„Sentimentele mele puternice de justitie sociala si responsabilitate sociala au contrastat intotdeauna, in mod ciudat, cu lipsa mea pronuntata de nevoie de contact cu alte fiinte si comunitati umane. Sunt, intr-adevar, un calator singuratic si nu am apartinut niciodata tarii mele, casei male, prietenilor mei si nici macar familiei mele, cu intreaga inima. In fata tuturor acestor legaturi, nu am pierdut niciodata simtul distantei si nevoia de solitudine.”

– despre aspectul propriu

„Daca as incepe sa am grija de felul in care arat, nu as mai fi eu insumi…”

– despre motivatie

„Idealurile care mi-au luminat calea si care mi-au redat, de fiecare data, curajul sa infrunt viata cu voiosie, au fost bunatatea, frumusetea si curajul. Scopul trivial al eforturilor umane, posesiunile, succesele exterioare, luxul, mi-au parut intotdeauna demne de dispret.”

– despre educatie

„Scopul [educatiei] este de a antrena indivizi care sa actioneze si sa gandeasca independent si care, totusi, sa vada in servirea comunitatii din care fac parte, principala lor problema in viata.”

– despre motivatie

„Niciun lucru de valoare nu se naste din ambitie sau dintr-un simplu simt al datoriei. Mai degraba, aceste lucruri apar din dragoste fata de oameni si fata de lucruri obiective. „

– despre educatie

„Cei mai multi profesori isi pierd timpul punand intrebari menite sa descopere ceea ce elevul nu stie. Adevarata arta sta insa in desoperirea lucrurilor pe care acestea le stie sau e capababil sa le afle.”

– despre gandire

„Gandesc foarte rar in cuvinte. Imi trece prin minte cate un gand si abia apoi incerc sa il exprim.”

– despre curiozitate

„Nu trebuie niciodata sa incetezi sa-ti pui intrebari. Curiozitatea are motivele sale pentru a exista.”

– despre etica muncii

„Starea de spirit care ii ingaduie unui om sa se indeletniceasca cu asemenea lucruri seamana cu cea a unui credincios devotat sau cu cea a unui indragostit. Efortul de zi cu zi nu vine din vreo intentie sau vreun program anume, ci direct din inima.”

– despre copilarie

„Un adult obisnuit nu se gandeste prea mult la probleme de spatiu-timp. Eu, in schimb, m-am dezvoltat atat de incet, incat am inceput sa-mi pun intrebari despre spatiu si timp abia dupa ce am devenit adult. Apoi am aprofundat aceasta problema mai adanc decat orice copil sau adult au facut-o vreodata.”

– despre rolul stiintei

„Un lucru pe care l-am invatat intr-o viata lunga este acela ca toata stiinta noastra, comparativ cu realitatea, este primitiva si copilareasca – si totusi, este cel mai de pret lucru pe care il avem.”

Sursa: mediafax.ro