Virusul Ebola trebuie considerat o urgenta de sanatate publica la nivel mondial, avertizeaza Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS).

Comitetul de urgenta al OMS, care s-a reunit miercuri si joi la Geneva, considera „in unanimitate ca sunt reunite conditiile unei urgente de sanatate publica la nivel mondial”, anunta un comunicat.

„Un raspuns international coordonat est esential pentru oprirea si regresul propagarii internationale a Ebola”, adauga comitetul.

Epidemia de Ebola, care a provocat moartea a aproximativ 1.000 de persoane de la inceputul anului, este „cea mai importanta si cea mai grava” din ultimele patru decenii, a subliniat intr-o conferinta de presa directoarea generala a OMS, doctorul Maragaret Chang.

Ea a apreciat ca tarile din Africa de Vest afectate de epidemie – Liberia, Sierra Leone, Guineea si Nigeria „nu pot face fata singure situatiei” si a cerut „comunitatii internationale sa le furnizeze sustinerea necesara”.

Chang a adaugat ca a acceptat concluziile comitetului si a decretat aceasta „urgenta de sanatate publica la nivel mondial”, OMS coordonând zilnic mobilizarea internationala in fata Ebola.

Comitetul a exclus impunerea unor restrictii privind calatoriile internationale sau comertul international. Dar a declarat ca „statele trebuie sa se pregateasca sa depisteze si sa trateze cazuri de infectare cu Ebola” si sa faciliteze evacuarea cetatenilor lor, in special a personalului medical, care a fost expus la acest virus.

Sursa: mediafax.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.