Acasă Sanatate Cercetatorul Stefan Manea: Daca vrei sa pastrezi proprietatile usturoiului nu adauga sare!

Cercetatorul Stefan Manea: Daca vrei sa pastrezi proprietatile usturoiului nu adauga sare!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Una din cele mai folosite legume in bucataria noastra are efecte uimitoare pentru organism. Usturoiul este considerat cel mai puternic antibiotic natural, dar putini romani stiu ca un ingredient banal elimina toate beneficiile usturoiului.

’’In usturoi exista doua substante aliina si alinoza despartite de o membrana fina. Cand pisezi usturoiul in intentia de a face un mujdei, cunoscut pentru savoarea pe care o da mancarurilor de carne si legume, membrana de care vorbeam se sparge, cele doua substante interactioneaza si formeaza alicina.

Ei bine, aceasta alicina este fenomenala! Ea protejeaza de o sumedenie de boli, si recent s-a descoperit ca si de cancer, mai ales de cancerul de plamani, boala cu o evolutie rapida si fatala. Dar pentru ca alicina sa fie binefacatoare pentru corp, nu trebuie sa pui sare in mujdeiul de usturoi, pentru ca i se distrug pe loc si ireversibil enzimele si in loc sa ne fie de ajutor, substanta formata ataca un alt grup de enzime din organismul nostru!’’– argumenteaza cercetatorul Stefan Manea.

In acelasi timp este indicat ca mujdeiul de usturoi sa fie facut cu un ulei de buna calitate, cum ar fi uleiul de masline, substantele din cele doua alimente actionand sinergic, scrie aquiahora.

’’Nici pe ceapa nu se pune sare! Cel mult se tavaleste bulbul rapid printr-o panza subtire de sare si se mananca imediat, dar bine ar fi sa se renunte complet la asta’’ ne indeamna acesta.

Usturoiului previne hipertensiunea, diabetul si ajuta la dizolvarea cheagurilor de sange care genereaza infarctul miocardic si accidentele vasculare cerebrale. Daca vei consuma cel putin un catel de usturoi zilnic, care poate avea intre 2-4 grame. Efectele se instaleaza dupa o cura de cel putin trei luni.