Acasă Stirile zilei Justitia Cererea lui Gigi Becali de intrerupere a executarii pedepsei a fost respinsa...

Cererea lui Gigi Becali de intrerupere a executarii pedepsei a fost respinsa de judecatori!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Cererea lui Gigi Becali de intrerupere pentru trei luni a executarii pedepsei a fost respinsa de Curtea de Apel Bucuresti, potrivit mediafax.ro.

Recursul a fost respins ca nefondat, decizia Curtii de Apel fiind definitiva.

Avocatii finantatorului Stelei au aratat, la judecarea recursului, ca Becali trebuie eliberat pentru a putea rezolva problemele stringente ale echipei de fotbal Steaua Bucuresti, dar si ale firmelor sale, una dintre ele fiind obiectiv de interes militar, respectiv Uzina Mecanica de la Dragasani.

Acestia au depus mai multe documente care, in opinia lor, atesta necesitate lasarii in libertate pentru trei luni a lui Gigi Becali. Printre aceste documente se numara o adresa a Clubului Steaua prin care se atesta ca Becali este presedinte onorific, solicitarile mai multor jucatori ai echipei de a rediscuta contractele cu finantatorul, precum si documente care prezinta situatia economico-financiara a firmelor la care este actionar majoritar.

Procurorul de sedinta s-a opus acestor probe, dar instanta le-a admis, iar in continuare avocatii au aratat ca, in opinia lor, este imperios necesara lasarea in libertate, pentru trei luni, a lui Gigi Becali. Avocatii au aratat ca echipa de fotbal Steaua Bucuresti s-ar putea destrama in mai putin de sase luni, intrucat jucatorii valorosi sunt din ce in ce mai ofertati de cluburile din strainatate, iar imposibilitatea lui Gigi Becali de a negocia contractele cu ei in mod direct va duce intr-un final la plecarea acestora catre alte echipe.

Unul dintre avocati a aratat ca nelasarea in libertate pentru trei luni a lui Becali ar putea duce la destramarea unei echipe emblema a Romaniei si la pierderea unor importante sume de bani, care ar urma sa fie primite odata cu intrarea acesteia in campionatul international de fotbal.

Totodata, unul dintre avocati a aratat ca o problema delicata o prezinta si situatia de la Uzina Mecanica Dragasani, obiectiv de interes militar al Romaniei, la care Gigi Becali detine 99 la suta din actiuni. Avocatul a explicat ca directorul general al acestei societati arata, in documente scrise, ca este nevoie de prezenta lui Gigi Becali la anumite activitati administrative, ca exista un sechestru pus pe bunuri si ca firma se afla in pragul intrarii in insolventa.

Avocatul a precizat ca Gigi Becali nu ar putea gestiona situatia din penitenciar, deoacere nu este posibil transportul unor documente clasificate la penitenciar.