Acasă Stirile zilei ZIUA PAMANTULUI 2014, sarbatorita in toate colturile lumii! Uite cateva filmulete fascinante...

ZIUA PAMANTULUI 2014, sarbatorita in toate colturile lumii! Uite cateva filmulete fascinante despre planeta noastra! VIDEO

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Ziua Pamantului 2014 este sarbatorita in fiecare an pe 22 aprilie. Senatorul american Gaylord Nelson a proclamat aceasta zi in 1970 in ideea de a trezi interesul clasei politice fata de mediu.

A aparut in SUA intr-o perioada cand au avut loc mai multe evenimente deosebite, printre care folosirea armelor de foc pentru oprimarea revoltei unor studenti care militau impotriva razboiului din Cambodgia, „Masacrul din 4 mai”, aparitia fibrelor optice, succesul melodiei „Bridge over Troubled Water”, ultimul album al formatiei Beatles, moartea lui Jimmy Hendrix, un accident in Carolina de Sud la centrala nucleara din Savannah River din apropierea orasului Aiken – nerecunoscut timp de 18 ani, poluarea foarte mare cu gaze si fum, considerata „semn al prosperitatii”. In aceste conditii, societatea a inceput sa vorbeasca din ce in ce mai des despre mediul inconjurator.

A fost proclamata de senatorul american Gaylord Nelson in anul 1970, cu scopul de a trezi interesul clasei politice fata de mediu, un subiect ignorat.

A fost celebrata in primul an de circa 20 milioane de cetateni americani, in marea lor majoritate tineri si foarte tineri. Dupa doua decenii, in anul 1990, peste 200 milioane de oameni din 141 de tari au transformat Ziua Pamantului intr-o manifestare de amploare in istoria omenirii, prin alaturarea lor in dorinta de a milita pentru un viitor mai bun al planetei.

A avut un rol important in popularizarea problemelor de mediu. De altfel, a fost infiintata si o organizatie – Earth Day Organization, care are in prezent filiale in peste 170 de tari.

Sursa: realitatea.net

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos