Acasă Stirile zilei Ziua Nationala a Romaniei a produs indignare in Scotia! Vezi de ce...

Ziua Nationala a Romaniei a produs indignare in Scotia! Vezi de ce s-au revoltat scotienii

People are silhouetted as they pose with laptops in front of a screen projected with a Facebook logo, in this picture illustration taken in Zenica October 29, 2014. Facebook Inc warned on Tuesday of a dramatic increase in spending in 2015 and projected a slowdown in revenue growth this quarter, slicing a tenth off its market value. Facebook shares fell 7.7 percent in premarket trading the day after the social network announced an increase in spending in 2015 and projected a slowdown in revenue growth this quarter. REUTERS/Dado Ruvic (BOSNIA AND HERZEGOVINABUSINESS LOGO - Tags: BUSINESS SCIENCE TECHNOLOGY LOGO TPX IMAGES OF THE DAY)
Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Scotienii au fost scosi din sarite de o greseala a Facebook. Cea mai mare retea de socializare le-a propus acestora sa sarbatoreasca St Andrew’s Day, Ziua Nationala a Scotiei, prin afisarea a steagului Romaniei, din cauza unei confuzii cu sarbatoarea romaneasca de Sfantul Andrei.

Potrivit bbc.com, utilizatorii scotieni ai retelei de socializare Facebook au fost incurajati, luni, sa arate ca sarbatoresc St Andrew’s Day prin afisarea tricolorului romanesc pe profilurile lor de pe aceasta platforma online, scrie Mediafax.

Aceasta sugestie a fost facuta de Facebook in contextul in care Sfantul Andrei este sarbatorit, pe 30 noiembrie, atat in Romania, cat si in alte tari, intre care se numara Grecia, Rusia, Ucraina si Polonia, relateaza BBC.

scotia

Insa St. Andrew’s Day este si Ziua Nationala a Scotiei, fapt pentru care sugestia facuta de Facebook privind drapelul Romaniei a starnit indignare si perplexitate in randul unor utilizatori scotieni ai retelei de socializare, care au reactionat imediat pe aceasta platforma.

„@facebook celebreaza #StAndrewsDay prin steagul Romaniei?”, s-a intrebat un utilizator al platformei de socializare.

„Hei, Facebook, ce este asta? #StAndrewsDay”, a reactionat o alta utilizatoare a retelei de socializare.

Contactati de BBC, reprezentantii Facebook au declarat ca analizeaza aceasta chestiune. Ulterior, o optiune cu crucea Sfantului Andrei, in culorile albastru si alb (care se afla pe steagul Scotiei, n.r.), a devenit disponibila pentru a fi publicata pe conturile utilizatorilor de Facebook care vor sa sarbatoreasca St Andrew’s Day.

Facebook este cea mai mare retea de socializare din lume, avand 1,49 de miliarde de utilizatori activi in fiecare luna, iar in Romania sunt peste 8 milioane de conturi.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos