Ziua mondiala a zambetului! Sarbatoarea prieteniei si a veseliei!

Raw Life and Style

Ziua mondiala a zambetului (World Smile Day) este aniversata in prima zi de vineri a lunii octombrie, zi initiata de americanul Harvey Ball, creatorul imaginii ‘fetei zambitoare’ in 1963, potrivit agerpres.ro.

Imaginea creata de Harvey Ball a devenit in decursul anilor simbolul cel mai usor de recunoscut pe planeta, pentru starile de buna vointa si voie buna.

Preocupat de supra-comercializarea simbolului sau si modul in care sensul original al acestuia risca sa se piarda in repetarea constanta de pe piata, Harvey Ball a lansat ideea de a dedica o zi zambetului.

Click pe aceeasi tema:  Noul PAPA este argentinianul Jorge Mario Bergoglio!

El a ales prima zi de vineri a lunii octombrie pentru a aniversa Ziua mondiala a zambetului. Marcata pentru prima data in 1999, in orasul natal al lui Smiley din Worcester, ea a continuat sa fie aniversata si in anii urmatori devenind cunoscuta in intreaga lume.

Fundatia Harvey Ball World Smile, creata dupa decesul acestuia in 2001, a devenit sponsorul oficial al Zilei mondiale a zambetului.

In numeroase orase din Europa, Asia, America de Nord si America de Sud se organizeaza manifestari ce includ spectacole cu clovni, picturi pe fata, prezentari de povesti, teatru de papusi, concursuri de baloane.

Click pe aceeasi tema:  Ce sanse de castig are Dreapta la Prezidentiale

In calendarul anual exista inca o zi dedicata rasului celebrata in prima duminica a lunii mai.

spre