Astazi este Ziua Internationala a Zambetului, in intreaga lume fiind sarbatorite toate zambetele si faptele bune, asa ca zambeste si tu!

Harvey Ball, un artist comercial din Massachusetts, a creat in 1963, fata zambitoare („smiley face”), care a devenit cel mai cunoscut simbol al veseliei si bunavointei in lume.

Odata cu trecerea timpului, Harvey Ball a devenit preocupat de supra-comercializarea simbolului si de pierderea adevaratei semnificatii a fetei zambitoare. Creatorul simbolului a decis sa dedice o zi in fiecare an tuturor zambetelor si faptelor bune din lume. Acesta a decretat ca Ziua Internationala a Zambetului sa fie sarbatorita in fiecare prima zi de vineri a lunii octombrie, se arata pe site-ul oficial al sarbatorii.

Ziua Internationala a Zambetului a fost sarbatorita pentru prima data in 1999, iar de atunci traditia a fost respectata in fiecare an.

Dupa moartea lui Harvey Ball, in 2001, a fost creata Fundatia Internationala a Zambetului Harvey Ball, pentru a-i onora numele si memoria. Fundatia este sponsor oficial al sarbatorii, in fiecare an.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.