Ziua Internationala a Zambetului! Zambeste si TU! – Cap Limpede

Ziua Internationala a Zambetului! Zambeste si TU!

Ti-a placut articolul? Trimite-l unui prieten!

Astazi este Ziua Internationala a Zambetului, in intreaga lume fiind sarbatorite toate zambetele si faptele bune, asa ca zambeste si tu!

Harvey Ball, un artist comercial din Massachusetts, a creat in 1963, fata zambitoare („smiley face”), care a devenit cel mai cunoscut simbol al veseliei si bunavointei in lume.

Odata cu trecerea timpului, Harvey Ball a devenit preocupat de supra-comercializarea simbolului si de pierderea adevaratei semnificatii a fetei zambitoare. Creatorul simbolului a decis sa dedice o zi in fiecare an tuturor zambetelor si faptelor bune din lume. Acesta a decretat ca Ziua Internationala a Zambetului sa fie sarbatorita in fiecare prima zi de vineri a lunii octombrie, se arata pe site-ul oficial al sarbatorii.

Ziua Internationala a Zambetului a fost sarbatorita pentru prima data in 1999, iar de atunci traditia a fost respectata in fiecare an.

Loading...

Dupa moartea lui Harvey Ball, in 2001, a fost creata Fundatia Internationala a Zambetului Harvey Ball, pentru a-i onora numele si memoria. Fundatia este sponsor oficial al sarbatorii, in fiecare an.


Ti-a placut articolul? Trimite-l unui prieten!
spre

Share Page

Close