Zilele Bucurestiului vor fi sarbatorite de mai multi tineri artisti care vor sustine recitaluri de muzica clasica in statiile de metrou Piata Unirii, Universitate, Piata Victoriei si Eroilor din Capitala, in perioada 16 – 22 septembrie, intre orele 18.30 – 19.30.

Recitalurile fac parte din proiectul „Muzica clasica la metrou” al Asociatiei „Arta nu musca„, care incurajeaza actele cultural-artistice in spatii neconventionale, cu scopul de a crea o legatura intre arta si colectiv.

„Muzica clasica la metrou” este un spectacol de sunete si note muzicale, creat de tineri artisti, in cadrul a 28 de recitaluri destinate publicului larg.

Reprezentatiile artistice din cadrul proiectului „Muzica clasica la metrou” vor fi sustinute de tineri artisti de la liceele de muzica „Dinu Lipatti” si „George Enescu„, studenti si masteranzi ai Universitatii Nationale de Muzica.

Zilele Bucurestiului se sarbatoresc anual, pe parcursul unui weekend, de obicei in jurul datei de 21 septembrie, cand, in 1459, a fost atestat pentru prima data orasul, intr-un act emis de Vlad Tepes.

Bucurestiul sarbatoreste anul acesta 553 de ani de la prima sa atestare documentara, prin manifestari diverse, transformandu-se „intr-o uriasa scena de spectacole unde actorii, cantaretii, saltimbancii, fanfarele si mestesugarii ocupa pietele si bulevardele Capitalei”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.