Zi istorica la Vatican: Papa Benedict al XVI-lea a parasit Vaticanul si a ajuns la resedinta Castel Gandolfo. Mii de jurnalisti din 61 de tari sunt la Vatican pentru a relata evenimentul.

Citeste si: TOP 10 Secrete ale Vaticanului! FOTO!

Mai devreme, liderul spiritual al catolicicilor s-a intalnit cu cei peste 100 de cardinali si a promis succesorului sau respect si supunere neconditionate.

El a salutat miile de credinciosi veniti sa il intampine in piata Palatului Gondolfo, carora le-a spus ca nu mai este Suveran Pontif si ca incepe „ultima etapa a pelerinajului in aceasta lume”.

„Va multumesc pentru prietenie si pentru dragoste. Stiti ca nu mai sunt Suveran Pontif, sunt un simplu pelerin care incepe ultima etapa a pelerinajului in aceasta lume. Vreau sa stiti ca inima mea va lucra in continuare pentru binele comun al Bisericii si al comunitatii”, a spus Benedict.

Aceasta a fost ultima aparitie publica a lui Benedict al XVI-lea ca Papa.

La ora 19.00 GMT (21.00, ora Romaniei) va intra in vigoare, in mod oficial, demisia Papei. Singura manifestare concreta a acestui final de pontificat va consta in faptul ca garzile elvetiene, aflate in post la poarta Castelului Gandolfo, se vor retrage.

Fostul Papa va prelua titlul oficial de „Sanctitatea Sa Benedict al XVI-lea, Papa emerit”.

Intrarea in vigoare a demisiei va deschide faimoasa perioada de „scaun vacant”, iar cardinalul sambelan va asigura, in mod oficial, interimatul. Aceasta sarcina dificila ii revine secretarului de Stat al lui Joseph Ratzinger, cardinalul Tarcisio Bertone.

Papa Benedict al XVI-lea a indemnat credinciosii, in ultimul mesaj postat pe Twitter, sa simta bucuria de a fi crestini si de a fi iubiti de Dumnezeu. Joi seara, imediat dupa ce demisia Papei Benedict va intra in vigoare, contul sau de Twitter va fi inchis definitiv.

Sursa: rtv.net

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.