Zeci de mii de oameni au manifestat impotriva politicienilor si in memoria victimelor din Colectiv

Un nou protest a avut loc, miercuri seara, in Capitala, dupa demisiile lui Victor Ponta si Cristian Popescu Piedone. Aproximativ 70.000 de oameni au fost in strada in toata tara, potrivit Romania TV, iar dintre acestia peste aproximativ 40.000 au fost in centrul Bucurestiului.

Oamenii au cerut demisia parlamentului, au blamat toate partidele actuale si au cerut un nou sistem cu oameni noi in care coruptia sa nu mai domine.

Initial, protestul a fost spart in doua si o mare parte din protestatari au marsaluit spre Piata Constitutiei, la Parlament. In tot acest timp, la Universitatea multimea crestea si crestea. La ceva timp mai tarziu, cei de la Parlament au revenit la Universitate, iar intreg centrul Bucurestiului de la Km 0 a fost blocat de multime pana dupa miezul noptii, conform Hotnews.

Click pe aceeasi tema:  Victor Ponta l-a propus pe Robert Cazanciuc pentru postul de ministru al Justitiei!

Pe pancarte au scrise mesaje precum: „Eu cred in Romania”, „The day we give in is the day we die” (Ziua in care cedam este ziua in care murim, versuri Goodbye to Gravity, n.r.), „Vreau o Romanie in care sa-mi doresc sa traiesc”,”Romania curata, coruptia ucide”, „Jos labele de pe justitie”, „Bunicii la razboi, parintii la revolutie, noi cautam o alta solutie”.

Oamenii au scandat „Peste tot coruptie, nicaieri justitie”, „Toate partidele fura prin rotatie”, „Toate partidele, aceeasi mizerie”, „Vrem spitale, nu catedrale”, „Daniel, Daniel, o sa te deranjam nitel”, „Vrem 300, nu 600”, „Colectiv”, „Romania, trezeste-te”, „Coruptia ucide”, „Jos sistemul mafiot” si „Anticipate”.

Click pe aceeasi tema:  BULETINUL DE VOT pentru ALEGERILE PREZIDENTIALE din 2 noiembrie! Vezi MODELUL pe care il vor folosi romanii! FOTO
spre