Acasă Multimedia Fotogalerie Zece TEORII ALE CONSPIRATIEI care s-au dovedit ADEVARATE!

Zece TEORII ALE CONSPIRATIEI care s-au dovedit ADEVARATE!

Teorii ale conspiratiei au existat de cand lumea si poporul, de la atentatele de la 11 septembrie si de cand Cain il suspecta pe Abel ca ar complota cu Dumnezeu pentru a infiinta o Noua Ordine Mondiala, pana la aselenizarile din programul spatial Apollo, toate au avut propriile scenarii si gandiri din partea conspirationistilor fantezisti. Dar timpul a aratat lumii ca unele teorii ale conspiratiei chiar s-au dovedit a fi adevarate.

Zece TEORII ALE CONSPIRATIEI care s-au dovedit ADEVARATE!1010. Departamentul Trezoreriei din Statele Unite a otravit alcoolul in timpul Prohibitiei

Prohibitia a fost o interdictie nationala de a produce, comercializa, importa sau transporta bauturi alcoolice, impusa in Statele Unite la inceputul anilor ’20. Masura a fost luata pe fondul unei miscari impotriva consumului de alcool, sustinuta in principal de protestantii din mediul rural. Legea Volstead si al 18-lea amendament la Constitutia SUA au pus in practica prohibitia nationala, care a durat pana in 1933. In ciuda legilor dure si a masurilor luate de autoritatile americane, Prohibitia nu a reusit sa elimine consumul de alcool, in cei 13 ani in care a fost in vigoare, ba mai mult, a dus la aparitia unor retele de crima organizata si la dezvoltarea celor existente, cum ar fi Mafia. Pentru a face fata cererii uriase, contrabandistii nu numai ca produceau alcool, dar si furau cantitati mari de alcool industrial, relateaza Business Insider. Chimistii platiti de traficanti se asigurau apoi ca elementele nocive, in special alcoolul metilic, erau eliminate, si se putea trece la realizarea produselor atat de cautate. Guvernul american a aflat de aceasta practica si a inceput sa adauge in alcoolul industrial substante chimice mult mai periculoase, cum ar fi kerosenul, acetona sau cloroformul. Acestea trebuiau sa imbolnaveasca un numar de consumatori si sa-i descurajeze pe ceilalti. Se estimeaza ca numai in New York, intre 1926 si 1927, au murit peste o mie de persoane, otravite de substantele adaugate de autoritati in alcoolul industrial.