Acasă Utile Zece pasi despre cum sa-ti dezvolti rapid memoria!

Zece pasi despre cum sa-ti dezvolti rapid memoria!

O persoana sterge cu radiera memoria unui creier
Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Celebra expresie a marelui Churchill spunea asa: „Cine detine informatii, el este cel care conduce lumea”! in secolul nostru, pentru a reusi, trebuie sa cunosti o cantitate mare de informatii: nume, numere de telefon, adrese, parole …

Desigur ca ai putea sa pastrezi aceste informatii in calculator sau intr-un jurnal. Uneori insa dinamica vietii nu iti permite acest lucru.

1.incearca sa-ti speli dintii cu mana stanga, daca esti dreptaci si cu mana dreapta, daca esti stangaci. Lucreaza cu amandoua emisfere pentru a-ti dezvolta viteza de gandire si memorie.

2.Cand mergi la magazin, fa-ti o lista de cumparaturi pe care sa o pastrezi in memoria ta. Nu o scrie pe hartie. Altfel, pana la varsta de 60 de ani, nu vei putea sa faci cumparaturi deloc.

3.Daca iti place sa vizionezi filme, acest exercitiu iti va parea un joc pentru copii: dupa fiecare vizionare, deruleaza filmul in memorie de la inceput pana la sfarsit. Nu va dura mai mult de 20 de secunde, dar beneficiile vor fi pur si simplu enorme!

4.in fiecare zi citeste literatura de specialitate. Ideal ar fi sa citesti o carte pe saptamana. Vei citi astfel 52 de carti pe an si 520 de carti in 10 ani!

5.Daca aveti cu adevarat nevoie sa dezvoltati o super-memorie – invatati cel putin o parte din poezie in fiecare zi. Schema este aceeasi ca si cu cartile: 1 verset pe saptamana, 52 versuri pe an, 520 versete timp de 10 ani. Impresionanta, nu?

6.Nu uita sa te alimentezi sanatos! Nuci, miere, peste – toate aceste produse nu numai ca ajuta la imbunatatirea memoriei, ci si la intarirea sanatatii.

7.Daca inca mai fumezi, scapa de acest obicei prost.

8.indragosteste-te! Oxidul de azot care va fi produs in sange, va restaura vasele deteriorate si va stimula activitatea creierului.

9.Fa plimbari la aer proaspat. Cu cat mai mult oxigen intra in fluxul sanguin, cu atat memoria devine mai buna.

10.Fa exercitii! Aminteste-ti: viata consta din miscare. Daca ai kilograme in plus, este timpul sa scapi de ele.

Sursa: eustiu

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos