Exista o multime de lectii pe care mi-as fi dorit sa le fi primit de la viata cand eram mai tanar, sau macar sa le pot intelege. Inteleptiunea se dobandeste cu varsta, prin cercetarea greselilor prin care am trecut. Partea buna este aceea ca oamenii pot beneficia de experientele noastre fara sa mai fie necesar sa faca aceleasi greseli pentru a intelege anumite aspecte ale vietii. Iata zece lectii de viata pe care oamenii ar trebui sa le invete pana la implinirea varstei de 30 de ani, potrivit celor de la lifehack.org:

10. Nu ti se cuvine nimic

Adesea nu apreciem ceea ce avem decat in momentul in care ne lipseste. Aici putem include sanatatea, familia si prietenii, locul de munca, banii pe care-i ai azi sau pe care-i vei avea maine. Cand esti tanar, ai impresia ca parintii vor fi tot timpul in jurul tau, dar lucrurile nu vor sta tot timpul asa. Probabil te gandesti ca vei avea tot timpul din lume sa poti relua relatiile cu vechii prieteni sau sa petreci timpul cu prietenii noi, dar nu este asa. Nimic nu-ti este garantat in viitor, nici macar maine nu stii ce se va intampla, inclusiv cu cei pe care-i iubesti.

9. Perspectiva este un lucru minunat

In general, atunci cand esti suparat sau ingrijorat, se petrece deoarece ti-ai pierdut perspectiva. Tot ceea ce se intampla in vietile noastre pare atat de  mare, de important, dar atunci cand aceste mici aspecte sunt privite la scara larga, aproape ca nu inseamna nimic, luptele pe care le ducem, locul de munca pe care nu l-am obtinut, lucrurile pe care ni le dorim si pe care nu le-am obtinut, majoritatea dintre acestea nu o sa aibe nici-o insemnatate in 20, 30, 40 de ani de acum incolo. Este destul de greu sa privesti pe termen lung cand tot ceea ce stim este sa ne satisfacem dorintele pe termen scurt.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.