Acasă Multimedia YouTube a implinit 10 ANI! Topul celor mai vizionate clipuri din toate...

YouTube a implinit 10 ANI! Topul celor mai vizionate clipuri din toate timpurile! VIDEO

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Pe 14 februarie 2005, platforma online YouTube a fost lansata, iar, pe 23 aprilie, un clip de 18 secunde incarcat de utilizatorul Karim, denumit „Me at the zoo”, a devenit primul videoclip distribuit al site-ului.

Dupa 10 ani, YouTube a devenit un fenomen global, cu peste un miliard de utilizatori si 300 de ore de filmari incarcate pe site la fiecare minut, scrie The Hollywood Reporter.

Unele dintre filmuletele incarcate pe platforma YouTube au devenit virale si au fost vizionate de un numar foarte mare de internauti. Intr-un top 10 al celor mai vizionate clipuri pe YouTube se afla videoclipul „Baby”, al cantaretului Justin Bieber, precum si filmuletul „Charlie bit my finger”.

Astfel, pe primul loc in topul celor mai vizionate clipuri pe YouTube se situeaza videoclipul rapperului korean Psy „Gangnam Style”, care insumeaza peste 2,2 miliarde de vizualizari de la lansarea sa, pe 15 iulie 2012.

Succesul piesei a fortat compania Google, care detine platforma YouTube, sa schimbe algoritmul de contorizare cand clipul a atins 2.147.483.647 de afisari, aceasta fiind valoarea maxima pe care sistemul informatic o putea afisa, folosind un sistem pe 32 de biti.

Google a anuntat ca, atunci cand YouTube a fost creat, nimeni nu si-a imaginat ca un videoclip va ajunge sa fie vizualizat de atat de multe ori. „Dar asta era inainte de a-l fi intalnit pe Psy”, a spus compania, care a precizat ca a schimbat algoritmul de contorizare, trecand la unul pe 64 de biti, a carui valoare maxima ce poate fi afisata in dreptul vizualizarilor unui videoclip este 9.223.372.036.854.775.808.

Cand numarul maxim al vechiului algoritm a fost atins, niciun utilizator al YouTube nu a remarcat ca algoritmul de contorizare nu mai functiona pentru videoclipul lui Psy. Utilizatorii au putut urmari imaginile in continuare, dar afisarile nu mai puteau fi contorizate peste valoarea maxima.

CONTINUARE