Cel mai mare website de distribuire a videourilor, Youtube, a suferit o schimbare de aspect si de functionalitate. Parerile privitor la noul aspect sunt impartite, dar majoritatea vad noul look ca o imbunatatire, aspectul fiind unul mai curat fluid si cu accent pe continut.

Trebuie sa mentionam si noile functionalitati cu care Youtube a fost inzestrat, functionalitati pe care foarte multi utilizatori le asteptau si tin foarte mult de experienta pe website.

O functie foarte utila este memorarea timpului de redare a fisierului video. Spre exemplu, daca vizionezi un fisier care are o durata de aproximativ 45 de minute, dar nu ai timp sa il vizionezi in intregime, poti inchide pagina, browserul, calculatorul, iar a doua zi, din meniul din stanga, poti accesa „Istoricul vizionarilor” unde vei gasi videoul tau, iar cand il accesezi va rula exact de unde l-ai oprit.

De asemenea, nu de putine ori se intampla ca, din cauza conexiunii la internet, sa nu se incarce de tot fisierul video, moment in care trebuia actionat butonul de refresh, lucru care reseta si timpul la care pornea fisierul. Acum, daca din greseala apesi refresh, videoul se va incarca si va rula de la momentul in care a fost intrerupt.

Exista noutati si pentru cei care detin canale Youtube sau distribuie videouri. Noul intrument pe care Youtube, via Google, il pune la dispozitia lor se numeste Youtube Analytics. Instrumentul actioneza la fel ca Google Analytics, cu diferenta ca informatiile sunt relativ la videourile incarcate de utilizatori. In acest mod, utilizatorul va stii pe ce website-uri videoul sau a fost pus, cate vizualizari a avut si cat de apreciat si raspandit a fost.

Noile schimbari, fara indoiala, reconfirma si intareste pozitia Youtube ca lider al website-urilor de video-sharing. Asteptam cu nerabdare si alte functionalitati care ne imbunatatesc experienta pe site.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.