Vremea se va schimba radical in prima parte a ultimei saptamani din luna iunie astfel ca daca aveti programate plecari in concediu ar fi bine sa stiti cum sa va echipati. Instabilitatea atmosferica se va accenuta treptat in cea mai mare parte a tarii in ziua de luni. Marti, gradul de instabilitate atmosferica va fi pronuntat in nordul, centrul si estul tarii, precum si in zonele montane si submontane din restul teritoriului.

Luni, instabilitatea atmosferica se va accentua treptat in cea mai mare parte a tarii. In regiunile vestice, nordice si centrale, precum si in zonele montane si submontane din restul teritoriului temperaturile vor scadea spre valori normale la aceasta data si vor fi innorari temporar accentuate, averse torentiale, frecvente descarcari electrice, intensificari ale vantului ce vor lua si aspect de vijelie si caderi de grindina. Cantitatile de apa vor depasi local 15…20 l/mp si izolat 35…40 l/mp. In restul teritoriului disconfortul termic se va mentine ridicat, indicele temperatura-umezeala (ITU) se va situa in jurul pragului critic de 80 de unitati si izolat va fi canicula. Vor fi si aici fenomene specifice instabilitatii atmosferice, dar ele vor aparea mai ales spre seara si noaptea si pe spatii mai mici decat in celelalte regiuni. Temperaturi maxime vor fi cuprinse intre 24 de grade in Dealurile de Vest si 35 de grade in Muntenia.

In Bucuresti, vremea va ramane calduroasa, iar disconfortul termic ridicat. In orele dupa-amiezii indicele temperatura-umezeala (ITU) va atinge pragulcritic de 80 de unitati. Cerul va fi variabil, dar noaptea innorarile se vor accentua treptat, iar probabilitatea de aparitie a fenomenelor de instabilitate atmosferica va fi in crestere. Vantul va sufla slab si moderat. Temperatura maxima se va situa in jurul valorii de 34 de grade.

Marti, gradul de instabilitate atmosferica va fi pronuntat in nordul, centrul si estul tarii, precum si in zonele montane si submontane din restul teritoriului, iar cu precadere dupa-amiaza si noaptea si in sud si sud-est. Astfel, in aceste zone vor fi innorari temporar accentuate si pe arii extinse averse, descarcari electrice si intensificari ale vantului ce vor lua si aspect de vijelie. Se vor semnala mai ales ploi torentiale, va cadea grindina si se vor acumula cantitatile de apa insemnate. In restul teritoriului, cerul va fi variabil, cu unele innorari si pe spatii restrase ploi de scurta durata, slabe cantitativ. Valorile termice diune vor fi in scadere in toate regiunile, astfel ca in cele vestice, nordice si centrale vor ajunge sa caracterizeze o vreme racoroasa pentru acesta data, iar in rest se vor incadra in limitele normale ale perioadei. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 19 grade in Dealurile de Vest si 31 de grade in Delta Dunarii.

In Bucuresti, in special dupa-amiaza si in cursul noptii instabilitatea atmosferica va fi accentuata. Aceasta se va manifesta prin innorari, averse, posibil, in general, moderate cantitativ, descarcari electrice si intensificari de scurta durata ale vantului. Valorile termice vor marca o scadere si vor fi apropiate de normalul perioadei, astfel ca temperatura maxima va fi de 28…29 de grade.

sursa>rtv.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.