In sudul si sud-estul tarii vremea se va mentine rece in general si cu precipitatii sub forma de ninsoare.

Indeosebi in prima parte a zilei, in Oltenia si Muntenia, in special in partea sudica a acestor regiuni, se vor semnala precipitatii predominant sub forma de ninsoare, iar in Dobrogea local vor fi mai ales ploi si lapovita.

Vantul va continua sa prezinte intensificari in regiunile sudice, dar cu precadere in sud-est, unde rafalele vor depasi in timpul zilei 50…55 km/h. In restul teritoriului valorile termice vor fi mai apropiate de cele caracteristice perioadei, cerul va fi variabil, iar fulguieli izolate vor fi posibile in Moldova si la munte. Temperaturile maxime se vor incadra intre 1-2 grade in sudul extrem al Olteniei si in sud-estul Transilvaniei si 9-10 grade in Banat si in Crisana, iar cele minime vor fi cuprinse intre -8 si 2 grade, mai coborate in depresiunile Carpatilor Orientali, pana spre -12 grade.

Duminica, regimul termic va fi caracterizat de valori apropiate de cele normale pentru prima decada a lunii martie in cea mai mare parte a tarii. Cerul va fi variabil, cu innorari in sudul extrem si in sud-vest, unde pe arii restranse vor mai fi precipitatii slabe, mixte. Vantul va sufla slab si moderat, cu unele intensificari in Dobrogea si la munte. Temperaturile maxime se vor incadra intre 3 si 11 grade, posibil usor mai scazute in sudul extrem al Olteniei, iar cele minime vor fi cuprinse intre -7 si 2 grade, mai mici in depresiuni, spre -1 grad. Izolat, dimineata si noaptea, va fi ceata.

Sursa: romanialibera.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.