Acasă Stirile zilei Social VREM AUTOSTRADA! 10.000 de angajati Dacia vor demonstra la Mioveni

VREM AUTOSTRADA! 10.000 de angajati Dacia vor demonstra la Mioveni

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Angajatii uzinelor Dacia Renault, membri ai Sindicatului Autoturisme Dacia, vor organiza, miercuri, la Mioveni, un miting la care sunt asteptate 10.000 de persoane.

Sindicalistii vor cere Guvernului finalizarea cat mai rapida a lucrarilor la autostrada Pitesti – Sibiu si modificarea legislatiei muncii, potrivit informatiilor Blocului National Sindical (BNS).

Conform sursei citate, prin aceasta forma de protest sindicalistii vor sa atraga atentia asupra necesitatii investitiilor in infrastructura de transport, respectiv asupra finalizarii cat mai rapide a lucrarilor la autostrada Pitesti – Sibiu.

Reprezentantii BNS, care ii reprezinta pe angajatii companiilor Dacia Renault si Ford Craiova, avand membri de sindicat si in societatile care produc componente si subansamble auto, afirma ca autostrada Pitesti-Sibiu este vitala pentru ca aceste doua platforme industriale sa isi mentina un nivel competitiv pe piata si sa asigure stabilitatea locurilor de munca a peste 150.000 de oameni.

„Acest tronson de autostrada este vital pentru ca Dacia Renault sa isi mentina un nivel competitiv pe piata si sa asigure stabilitatea locurilor de munca si venituri decente pentru angajati, iar industria de subansamble si componente auto dezvoltata pe orizontala, care asigura existenta a 150.000 de lucratori si a familiilor acestora, nu poate functiona in absenta unei infrastructuri rutiere decente. Posibilitati de finantare pentru acest tronson de autostrada exista, obligatii asumate in raport cu Uniunea Europeana exista, iar necesitatea constructiei in regim prioritar nu poate fi negata sub nicio forma”, spun liderii Blocului National Sindical.

Printre nemultumiri se afla si cresterea exacerbata a preturilor la utilitati, „ajunse la un nivel greu de suportat de catre populatie”.

 

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos