Acasă Sanatate Vrei sa traiesti mai mult? Asta este RETETA IDEALA

Vrei sa traiesti mai mult? Asta este RETETA IDEALA

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Doctorul Michael Mosley, care are emisiunea de stiinta „Horizon” la BBC, afirma ca exista studii care arata ca metabolismul, adica acea cantitate de energie pe care corpul o foloseste pentru diferite functii, este un factor de risc pentru mortalitatea prematura.

Omul de stiinta mai spune ca exista comunitati in Japonia si SUA care urmeaza diete stricte bazate pe lipsa caloriilor, care obtin o speranta de viata mai mare decat media globala, potrivit Daily Mail.

Doctorul in varsta de 55 de ani afirma despre dieta anti-calorii (care presupune un consum mai mic de 600 de calorii pe zi) ca este „singurul lucru care a dovedit ca prelungeste viata”. „Pana la urma, imbatranirea este o consecinta unui metabolism ridicat.

Daca presezi organismul sa nu mai accepte asa multe calorii, se pare ca pana la urma se va adapta si va incetini metabolismul. Este o versiune a zicalei „ce nu te omoara te face mai puternic”.

Dr. Mosley nu crede ca omul trebuie sa manance de trei ori pe zi, „foamea fiind interpretata de organism ca un obicei”. In emisiunea sa de la BBC, el a sugerat ca persoanele care tin post in mod constant pot obtine aceleasi rezultate ca in cazul unei diete bazata pe restrictia caloriilor, ca urmare a reducerii cresterii hormonului IGF-1.

Desi hormonul mentine si reparat tesuturile, nivelurile ridicate ale acestuia contribuie la aparitia cancerului si la imbatranire.

Comentariile sale, lansate la Radio Times, vin dupa ce reprezentantii Institutului pentru Sanatate si Viata din cadrul Universitatii London College au afirmat ca daca oamenii ar manca cu 40% mai putin pe zi si-ar prelungi vietile cu 20 de ani.