Acasă Utile Vrei sa-ti cumperi centrala de apartament! Trebuie sa citesti asta

Vrei sa-ti cumperi centrala de apartament! Trebuie sa citesti asta

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

De luna viitoare, cei care vor sa isi monteze centrale termice de apartament vor fi obligati sa cumpere centrale „in condensatie”, cu pana la 20% mai eficiente decat cele clasice, dar si sensibil mai scumpe.

Directiva europeana intra in vigoare din septembrie, insa centralele termice conventionale deja montate nu trebuie schimbate. Masura face parte din strategia UE de reducere si eficientizare a consumului energetic si este similara cu cea a scoaterii din productie si consum a becurilor clasice, cu filament.

Preturile unor astfel de centrale pleaca insa de la peste 3000 de lei. Specialistii dezmint insa zvonul ca directiva obliga oamenii sa isi inlocuiasca actualele centrale cu cele noi.

Doar cei care isi monteaza o instalatie noua sunt obligati sa respecte prevederile directivei UE. Totusi, nu este exclus ca pentru centralele vechi si mai poluante sa fie introdusa o taxa, asa-numita „taxa pe cos”, astfel ca oamenii vor fi obligati sa-si monteze cosuri de inox deasupra blocului si nu in bucataria altui locatar.