Daca iti plac apartamentele open space si ai de gand sa iti face asa ceva in casa trebuie sa stii ca iti asumi mai multe riscuri. Pe parcursul anului 2013, 115 familii din Bucuresti au fost prinse de politisti ca si-au spart peretii din casa, fara autorizatie de construire.

Ce risca proprietarii care sparg peretii casei, pe langa amenda

De cele mai multe ori, in cazul in care sunt depistate lucrarile efectuate fara autorizatie, politistii locali dispun sistarea lucrarilor in stadiul la care se gasesc in acel moment, obtinerea autorizatiei de construire si aducerea apartamentului in starea initiala.

„Pe langa sanctionarea cu amenda contraventionala, au mai fost solicitate: oprirea lucrarilor la stadiul fizic executat, obligativitatea executarii unei expertize tehnice de specialitate care sa determine daca este afectata structura de rezistenta a blocului si intrarea in legalitate prin obtinerea autorizatiei de construire”, au precizat pentru B365.RO reprezentantii Primariei Sectorului 6.

Cei care nu se conformeaza ajung in fata instantei de judecata

Cei care nu se conformeaza in intervalul stabilit ajung in instanta, anunta autoritatile locale, situatie care s-a si intamplat deja cu noua familii din Sectorul 2 al Capitalei care au refuzat sa-si ia autorizatie de la Primarie si nici nu au refacut locuinta asa cum era initial.

„In 9 cazuri in care persoanele sanctionate contraventional nu s-au conformat la termen masurilor sanctionatorii complementare dispuse prin procesele verbale de constatare și sanctionare a contraventiilor Primaria Sectorului 2 i-a actionat in instanta in vederea obtinerii unei hotarari definitive cu obligatia de a face, la Judecatoria Sectorului 2, in conformitate cu prevedrile art. 32 din Legea nr. 50/1991”, a precizat Primaria Sectorului 2 la solicitarea B365.RO.

Locuintele pot fi refacute fortat si de primarie, banii fiind recuperati ulterior de la proprietari

Pentru situatiile in care nici dupa ce ajung in instanta proprietarii nu iau masuri, atunci autoritatile locale spun ca pot interveni cu forta pentru a reface locuinta, cheltuielile urmand sa fie recuperate ulterior de la proprietari.

„In cazul admiterii cererii, instanta va stabili termenele limita de executare a masurii de aducere a apartamentului la forma initiala. In cazul nerespectarii termenelor limita stabilite, masurile dispuse de instanta se vor duce la indeplinire prin grija Primarului, cu sprijinul organelor de politie, cheltuielile urmand a fi suportate de catre persoanele vinovate”, au specificat reprezentantii Primariei Sectorului 4.

Sursa: B365.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.