Anul 2015 vine cu vesti bune si cu vesti mai putin bune pentru cei care doresc sa obtina permisul auto. Unele scoli auto au decis sa-si majoreze tarifele incepand din aceasta luna, in schimb altele nu si-au mai marit taxele de scolarizare de luni bune.

Viitorii soferi care se gandesc sa urmeze cursurile scolii auto trebuie sa stie ca preturile au crescut incepand din aceasta luna.

„Eu am scumpit scoala de soferi, de la 1.000 lei la 1.200 lei, la categoria B, iar la categoriile mai mari, preturile sunt mai mari”, a declarat Niculae Dicu, reprezentantul scolii de soferi DIA AUTO, din Constanta.

La randul sau, Daniar Bectemir, instructor auto independent, spune ca nu va majora preturile in acest an, in pretul cursurilor de sofat, adica in cei 1.200 lei, fiind incluse modulul teoretic, costurile pentru carburant si contravaloarea serviciilor prestate de instructor catre client.

„Nu vom majora preturile in acest an, ci mergem cu preturile de anul trecut. Pretul scolii este in cuantum de 1.200 lei la categoria cea mai comuna si solicitata, categoria B, iar pretul include costurile carburantului, cei 90 de litri de carburant, modulul teoretic, intretinerea vehiculului si contravaloarea serviciilor prestate de instructor catre client. Acestea sunt preturile pe care le avem din ianuarie 2014. Noi nu avem motive sa majoram aceste tarife, pentru ca nu ne dorim sa ramanem fara clienti. In Romania, preturile difera de la judet la judet si in general preturile sunt mai mari in provincie”, a precizat Daniar Bectemir, presedintele Asociatiei Instructorilor Auto din Constanta.

Vezi cateva exemple de tarife pe pagina urmatoare!