Daca vrei sa ai parte de o zi perfecta trebuie sa urmezi un anume program cum ar fi: dimineata, dupa toaleta se face un dus scotian (jet de apa fierbinte urmat de unul cu apa rece), apoi cu ajutorul palmelor sau a unui baston special pentru masaj, facut din nuiele foarte subtiri, prinse intr-un maner rezistent se “biciuiesc” toate partile corpului in sensul circulatiei energiilor prin meridiane.

(Pe partile interne ale picioarelor, bratelor si partea frontala a bustului sensul de masare este de jos in sus, iar pe partile externe, precum si pe partea dorsala a bustului, sensul este de sus in jos.) Acest procedeu shamanic purifica limfa, intareste sistemul circulator, si regleaza armonia dintre energiile yin si yang.

• Presopunctura in talpa. Se calca, lasand toata greutatea piciorului pe o coada de matura din lemn, incepand cu degetele, pana la calcai, insistand in zonele dureroase. Astfel se activeaza toate zonele reflexogene si se regleaza circulatia energetica din organism.

• Se freaca podurile palmelor in sensul acelor de ceasornic. Practic se activeaza cele doua ceakre secundare care intaresc si echilibreaza aura.

• Se executa exercitiile de coloana, intinderi ale vertebrelor si flexibilitatea muschilor spatelui.

• Se fac cateva exercitii de respiratie asigurand oxigenarea organismului prin inspiratii profunde si expiratii prelungi. Se respira diafragmatic (umfland abdomenul la inspirare si lipindu-l de spate la expirare), intercostal (se latesc umerii cand inspiri si se revine la expirare) si cervical (pleci cu barbia din piept, lasand capul pe spate cand inspiri si revi incet pe expiratie)

• Micul dejun bio activ, bogat in proteine, vitamine si minerale.

Citeste PROGRAMUL complet pe CodulLuiOreste.ro!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.