Acasă Stirile zilei Vizita la Timișoara a Ambasadorului Franței

Vizita la Timișoara a Ambasadorului Franței

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

După o vizită la punctul de trecere al frontierei Moraviţa, unde a putut vedea stadiul pregătirilor României pentru aderarea la spaţiul Schengen, diplomatul francez a participat la o ceremonie dedicată soldaţilor francezi căzuţi în Banat în timpul Primului Război Mondial.

La ceremonia militară din Cimitirul Eroilor, ambasadorul francez a fost întâmpinat de mai multe oficialităţi locale, în frunte cu prefectul în funcţie, Mircea Băcală, preşedintele Consiliului Judeţean Timiş, Constantin Ostaficiuc, viceprimarul Timişoarei Sorin Grindeanu şi ambasadorul onorific al Franţei la Timişoara, Dan Bedros.

Excelenţa Sa Philippe Gustin a ţinut să precizeze în discursul pe care l-a susţinut cu această ocazie că doreşte să aducă un omagiu eroilor francezi căzuţi pe câmpurile de bătălie din Banat. Momentul a fost urmat de o depunere de coroane şi de marşul Gărzii de onoare.

Ambasadorul Franţei în România a avut de asemenea întâlniri cu prefectul Mircea Băcală şi preşedintele CJ Timiş, Constantin Ostaficiuc, şi a vizitat Centrul de Tranzit în Regim de Urgenţă.

Ambasadorul Franţei în România a cerut soluţii pentru Institutul Cultural Francez.

Excelenţa Sa Philippe Gustin s-a întâlnit cu autorităţile judeţene din Timiş și le-a cerut prefectului Mircea Băcală şi preşedintelui Consiliului Judeţean Timiş, Constantin Ostaficiuc, să găsească o soluţie pentru ca Institutul Cultural Francez să îşi continue activitatea în Timişoara. În acest moment, institutul se află într-o clădire retrocedată de pe bulevardul C.D. Loga.

De asemenea, diplomatul francez a afirmat că s-a întâlnit cu oamenii de afaceri francezi din zonă şi aceştia l-au asigurat că nu doresc să îşi mute afacerile în alte locuri, deoarece se simt bine la Timişoara.