Acasă Sanatate Virusul mortal care a facut ravagii in randul copiilor din Romania ,...

Virusul mortal care a facut ravagii in randul copiilor din Romania , aproape de eradicare!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

O echipa de cercetatori din Statele Unite a anuntat luni ca a reusit sa elimine virusul HIV din genomul unor animale vii folosind un instrument de manipulare genetica, evenimentul oferind oamenilor de stiinta un impuls in demersul de a elimina Sindromul Imunodeficientei Umane (SIDA) in cazul pacientilor umani, informeaza Xinhua.

Cercetatorii de la Temple University si de la University of Pittsburgh au anuntat ca au inregistrat aceasta reusita in cazul a trei modele diferite de animale, inclusiv a unui model ”umanizat” in care soarecii au beneficiat de un transplant de celule imunitare umane si au fost infectati cu virusul HIV, se arata in studiul publicat in jurnalul ”Molecular Therapy”.

Echipa de cercetatori este prima care demonstreaza ca replicarea HIV-1 poate fi stopata complet, iar virusul poate fi eliminat din celulele infectate ale animalelor cu ajutorul unei puternice tehnologii de editare genetica numita CRISPR/Cas9.

Actuala lucrare are la baza un studiu conceptual publicat de aceeasi echipa in 2016. Atunci, cercetatorii au utilizat modele de sobolani si soareci transgenici având incorporat virusul HIV-1 in genomul fiecarui tesut din corpurile lor.

”Noul nostru studiu este mult mai cuprinzator”, a sustinut intr-o declaratie Wenhui Hu, profesor asociat la Universitatea Temple, cel care a condus cercetarea. ”Am confirmat datele cercetarii anterioare si am imbunatatit eficienta strategiei noastre de manipulare genetica. De asemenea, am demonstrat ca ea este eficienta in cazul a doua modele suplimentare de soareci — unul care reprezenta infectia acuta din celulele soarecelui, iar celalalt reprezentând infectia cronica, sau latenta, din celulele umane”, a adaugat acesta.

Echipa sa a inactivat genetic HIV-1 la soarecii transgenici reducând expresia ARN a genelor virale cu aproximativ 60-95% si confirmând astfel descoperirile precedente. Ulterior, cercetatorii au testat sistemul pe soareci infectati cu EcoHIV acut, echivalentul la soareci al HIV-1 uman, si au descoperit ca in cazul acestor animale eficienta exciziei aplicate in cadrul strategiei a atins 96%.

In cazul celui de-al treilea model animal, infectia latenta cu HIV-1 a fost repetata in cazul soarecilor ”umanizati” grefati cu celule imunitare umane, inclusiv celulele T, urmate de infectia HIV-1. ”Aceste animale poarta HIV in stare latenta in genomul celulelor T unde virusul poate scapa nedetectat”, a explicat Hu.

In urma unui singur tratament cu CRISPR/Cas9, fragmente virale au fost excizate cu succes din celulele umane având infectii in stare latenta incorporate in tesuturile si organele soarecilor, a precizat cercetatorul.

Echipa de oameni de stiinta intentioneaza sa repete acest studiu pe primate, ulterior putând fi efectuate studii clinice si pe pacienti umani, precizeaza sursa citata.

Sursa: Agerpres

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos
Articolul precedentDieta miraculoasa a Dr.Oz! Intr-o saptamana te scapa de tot surplusul de dupa Paste!
Articolul următorSatul din Romania ramas fara oameni de jumatate de secol! Natura l-a transformat intr-un loc de basm!