Virusul Ebola prezent in Africa de vest este mic copil pe langa alte virusuri mult mai periculoase si mai amenintatoare.

Expertii din Statele Unite considera ca probabilitatea raspandirii virusului Ebola in SUA sau in alte tari dezvoltate este redusa.

„Vad Ebola ca pe o amenintare majora pentru zonele care au fost deja identificate, in special pentru tarile din Africa de vest si cea centrala”, a declarat Cecilia Rokusek, expert in sanatate publica. „In opinia mea, nu exista un pericol iminent pentru cetatenii Statelor Unite”, a mai precizat ea.

Cu toate ca alte virusuri au o rata a mortalitatii mai mica decat Ebola, ele sunt mai raspandite in tarile dezvoltate si ucid mai multe persoane anual decat Ebola:

5. Rabia

Virusul EBOLA este mic copil! Vezi cinci VIRUSURI mult mai periculoase care ameninta OMENIREA!5Rabia este unul dintre virusurile cu cea mai mare rata a mortalitatii din lume. Din Statele Unite, numai 3 persoane au supravietuit bolii fara sa fie vaccinate dupa ce au fost expuse la virus.

Persoanele care au fost muscate de caine primesc imediat vaccinul antirabic, dar in cazul liliecilor exista riscul ca persoana muscata sa nu realizeze ca a fost muscata si sa nu mearga la medic.

In prezent, aproximativ 2 persoane mor anual in Statele Unite din pricina rabiei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.