Acasă Stirile zilei Virusul EBOLA ar putea fi folosit de TERORISTI pentru a crea o...

Virusul EBOLA ar putea fi folosit de TERORISTI pentru a crea o BOMBA BIOLOGICA!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Virusul Ebola ar putea fi folosit de teroristi pentru a crea o bomba biologica, capabila sa ucida numeroase persoane in Marea Britanie, a declarat un expert de la Universitatea Cambridge.

In timp ce temerile cresc cu privire la raspandirea bolii in Africa de Vest, expertul in antropologie biologica Peter Walsh a declarat ca desi riscul ca virusul sa ajunga in Marea Britanie este mic, grupari precum Al-Qaida l-ar putea folosi pentru a crea o arma.

Walsh sustine ca chiar daca un pasager al unei curse aeriene aduce fara sa vrea Ebola in Marea Britanie, medicii sunt capabili sa opreasca raspandirea virusului.

„Un risc mai mare si mai grav este ca o grupare sa reuseasca sa foloseasca virusul si sa il raspandeasca prin explozia unei bombe intr-o zona foarte populata”, a declarat Walsh pentru The Sun.

„Doar cateva laboratoare din lume detin virusul Ebola, iar ele sunt foarte bine protejate. Riscul este ca un grup terorist sa incerce sa obtina virusul din Africa de Vest”, a explicat el.

Epidemia de Ebola este neobisnuita pentru aceasta parte a Africii, boala dezvoltandu-se in special in centrul si estul continentului. Primele simptome ale infectarii cu virusul Ebola includ febra, dureri de cap, de muschi si dureri in gat, in timp ce in stadiile ulterioare, bolnavii incep sa sangereze intern si extern, deseori prin nas si urechi si ajung sa le cedeze organele.

Sursa: mediafax.ro

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos