Acasă Politic Viorica Dancila, despre ce o recomanda pentru functia de prim-ministru: „Presedintele partidului...

Viorica Dancila, despre ce o recomanda pentru functia de prim-ministru: „Presedintele partidului v-a spus”. Dragnea, intrebat ce realizari are Dancila: „Va spune ea”

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Viorica Dancila a declarat marti ca are experienta necesara pentru a prelua functia de premier, de care nu se teme, pentru ca are o fire „optimista” si „echilibrata”, adaugand ca „trebuie sa gandeasca pozitiv”.

Dancila a facut aceasta precizare la sediul central al PSD, intrebata daca nu ii este teama ca va sta putin la Guvern, avand in vedere antecedentele Guvernelor Grindeanu si Tudose. Ea a precizat ca, inainte de a preluat mandatul, va discuta cu ex-premierul Mihai Tudose, daca va fi desemnata de presedintele Klaus Iohannis.

„Categoric, voi discuta cu toata lumea, toti sunt colegii mei”, a spus Dancila.

Chestionata ce o recomanda pentru aceasta functie, Viorica Dancila a raspuns: „Presedintele partidului a facut declaratii in acest sens”.

Intrebata ce proiecte are in Parlamentul European, ea a raspuns ca acestea sunt pe site si va raspunde la toate intrebarile cand seful statului va fi de acord cu desemnarea sa.

„Proiectele din PE sunt pe site, toate rapoartele, luarile de cuvant, toata activitatea. Voi raspunde la toate intrebarile dupa ce domnul presedinte va fi de acord cu desemnarea mea. E prematur sa spun acum”, a sustinut Dancila.

Presedintele PSD, Liviu Dragnea, a afirmat marti ca Viorica Dancila este un europarlamentar respectat la Bruxelles iar desemnarea ei ca premier va ajuta Romania in procesul de pregatire a preluarii, anul viitor, a Presedintiei Consiliului Uniunii Europene.

„Viorica Dancila este europarlamentar din ianuarie 2009, este un europarlamentar respectat la Bruxelles, cu relatii foarte bune, pentru ca este o femeie civilizata, neconflictuala, este deosebit de comunicativa, are o relatie buna cu oficiali din Comisia Europeana. Pentru noi, asta reprezinta si un semnal pentru Bruxelles pentru ca se simte nevoia foarte serios ca relatiile Guvernului Romaniei cu Comisia Europeana sa fie mult mai bune, sa aiba intalniri mai dese. Sa nu uitam ca anul viitor vom prelua Presedintia Consiliului Uniunii Europene si trebuie sa ne pregatim foarte bine, va fi o perioada extrem de importanta pentru Romania, o oportunitate uriasa faptul ca cunoaste lucrurile de la Bruxelles”, a sustinut Dragnea, intr-o conferinta de presa.

Intrebat ce realizari are Dancila ca europarlamentar, Dragnea a refuzat sa raspunda, afirmand ca prefera sa o lase pe aceasta sa spuna.

Reporter: Puteti sa ne spuneti ce proiecte, cu ce s-a remarcat concret in activitatea de europarlamentar si ce conteaza cel mai mult din CV-ul ei pentru aceasta functie de premier?

Dragnea: Asta o sa va spuna doamna Viorica Dancila.

Reporterul insista: Va intrebam pe dumneavoastra pentru ca si dumneavoastra ati avut un vot in aceasta nominalizare, banuiesc ca ar fi trebuit sa conteze si proiectele?

Dragnea: Conteaza. Numai ca nu vreau sa va spun eu toate proiectele si tot ce a facut doamna Viorica Dancila. O sa va spuna doamna Viorica Dancila, arata aktual24.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos