Acasă Stirile zilei VIOLENTELE de la Kiev: Premierul ucrainean si-a prezentat DEMISIA!

VIOLENTELE de la Kiev: Premierul ucrainean si-a prezentat DEMISIA!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Premierul ucrainean Mikola Azarov si-a prezentat demisia, intr-un comunicat postat pe site-ul Guvernului, inainte de sedinta extraordinara a Parlamentului asupra crizei din tara.

„Am luat decizia sa cer presedintelui sa-mi accepte demisia din postul de premier, pentru a crea conditii suplimentare in vederea unui compromis politic si unei solutionari pasnice a conflictului’, se arata in comunicat.

„In prezent, cel mai important (lucru) este pastrarea unitatii si integritatii Ucrainei. Acest lucru este mai important decat orice ambitie personala”, a adaugat seful Guvernului, citat in comunicat.

In Parlament, deputatii care urmeaza sa se pronunte asupra unei serii de masuri, inclusiv asupra unei eventuale abrogari a unei legi represive a manifestantilor, au inceput lucrarile prin intonarea imului national.

De asemenea, un moment de reculegere a fost pastrat in memoria persoanelor ucise in violente la Kiev. Este vorba despre trei morti, potrivit unui bilant oficial, sase porivit opozitiei.

Sedinta a fost intrerupta, dupa aceea, in vederea obtinerii unui acord cu privire la stabilirea ordinii de zi a acestei sesiuni extraordinare.

Sursa: mediafax.ro