Acasă World Vine cea mai mare eclipsa de luna! Vezi la ce sa te...

Vine cea mai mare eclipsa de luna! Vezi la ce sa te astepti!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Potrivit calculelor specialistilor, peste un an, pe 21 august 2017, omenirea va asista la un fenomen astronmic fascinant – cea mai mare eclipsa de Luna si care ar urma sa devina cea mai de efect din istorie, scrie Space.com.

Fenomenul va putea fi vazut de aproximativ 220 milioane de oameni, inclusiv de locuitorii a 14 dintre statele americane. Potrivit expertilor, o asemenea „cuprindere” a eclipsei nu s-a mai inregistrat din 1979.

De obicei, astfel de eclipse se bucura de un public mult mai putin numeros decat eclipsele de Soare. Dar oamenii de stiinta afirma ca, prin natura lor, eclipsele de Luna sunt la fel de spectaculoase precum cele de Soare.

Ca este asa se vor putea convinge milioane de americani, Statele Unite fiind, practic, „traversate” de linia eclipsei. Conform estmarilor, ea va porni pe diagonala de la statul Oregon via Kansas si Tennessee pana in centrul tarii, trecand prin North Carolina, scrie income.

Fenomenul de anul viitor ar putea avea un efect pozitiv asupra turismului din SUA si alte cateva zeci de tari unde el va fi vizibil, tinand cont de faptul ca in lume sunt milioane de „vanatori” de astfel de evenimente, care strabat lumea in lung si in lat pentru a admira diferite spectacole ceresti.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos