Acasă Sanatate Viermii cu care convietuim! Sunt in organismul nostru dar e greu sa...

Viermii cu care convietuim! Sunt in organismul nostru dar e greu sa scapam de ei!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Parazitii traiesc in orice organism viu, asadar si in organismul uman. Cert este ca oricine, chiar si tu ai cel putin un tip de parazit mortal in corp, care pot provoca si moartea in unele cazuri.

Flamandul, flamandul anchilostom

Un numar estimat global la 740 de milioane de oameni sunt infectati. Anchilostomii sunt cauza principala de mortalitate natala si infantila in unele tari in curs de dezvoltare. Ei mai infecteaza si cainii si pisicile. Numiti in mod potrivit dupa gurile lor incarligate (hookworm – viermele carlig), anchilostomii se agata muscand peretele intestinal. Odata ce s-au agatat, ei sug lacomi sangele gazdei lor. Aceasta pierdere de sange inseamna anemie pentru gazda ce nu banuieste nimic. Anchilostomii pot depune circa 30 000 de oua pe zi si fiecare vierme traieste in general intre 1 si 5 ani, recomanda viataverdeviu.ro.

Gigantii limbrici

Acest vierme este cel mai mare ca dimensiune si unul dintre cei mai comun viermi paraziti la oameni. Limbricii giganti pot creste pana la circa 0,5 m si pot depune 200 000 de oua pe zi. Mai mult de doua miliarde de oameni sunt infectati cu acest parazit; el cauzeaza un numar estimat la 20 000 de decese anual. Infectia intervine in mod tipic datorita igienei precare, consumului de alimente contaminate cu materie fecala, si datorita animalelor de companie infectate. Odata intrati in organism, ei sunt dificil de inlaturat, datorita unui strat lipidic ce ii protejeaza de acizi, baze si chimicale.