Acasă Stirile zilei VIDEO: Vezi cum a reusit un avion cargo al Air Force sa...

VIDEO: Vezi cum a reusit un avion cargo al Air Force sa se opreasca exact la trei metri de sfarsitul pistei

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri


Un avion C-17 Globemaster III al Fortelor Aeriene americane a reusit o aterizare neasteptata pe un mic aeroport comercial, oprindu-se la doar trei metri de sfarsitul pistei.

Avionul, lung de peste 50 de metri, ar fi trebuit sa ajunga la baza militara MacDill, in Florida, insa a aterizat la aeroportul Peter O. Knight, potrivit Daily Mail.

Desi foarte diferite ca marime, cele doua piste sunt aliniate in aceeasi directie si nu este foarte clar daca pilotul a aterizat pe aeroportul civil dintr-o eroare sau din cauza unor probleme tehnice.

Avionul cargo C-17 Globemaster III, care avea la bord 23 de pasageri si un echipaj format din 19 persoane, a aterizat pe insula Davis, in apropierea orasului Tampa la ora 13.20, au anuntat autoritatile.

Spre uimirea privitorilor, avionul militar a aterizat pe o distanta de 1038 de metri, pe o pista lata de 30 de metri, oprindu-se la trei metri de sfarsitul pistei. Pista aeroportului de la baza militara MacDill are aproape 3.500 de metri si 46 de metri latime.

Un pilot a reusit sa filmeze uimitoarea aterizare a cargoului militar cu ajutorul telefonului mobil: „Dumnezeule! Odata ce a atins cu rotile asfaltul am fost ingrozit ca nu va putea opri la timp”, a declarat martorul.

Aeroportul Peter O. Knight, care nu are nici macar turn de control, a fost inchis timp de sapte ore, in timp ce multimea s-a adunat pentru a urmari decolarea avionului.