Acasă Cultura Cinemagia VIDEO – TOP 10: Cele mai bune filme din toate timpurile, schimbari...

VIDEO – TOP 10: Cele mai bune filme din toate timpurile, schimbari la varf

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

In urma unui sondaj al revistei Sight & Sound, filmul “Vertigo” ocupa primul loc in clasamentul celor mai bune filme, informeaza Variety.

“Cetateanul Kane” al lui Orson Welles a fost detronat dupa ce a condus acest clasament in ultimii 50 de ani. Acest film a fost de cinci ori castigatorul sondajul Sight & Sound, dar anul acesta filmul lui Orson Welles s-a clasat pe locul al doilea.

Din 1952, o data la 10 ani se realizeaza sondajul Sight & Sound. Anul acesta, cercetarea a reunit 846 de critici de pe toate continentele. In aceasta perioada, criticii au avut de ales dintre 2.045 de filme.

Pe locul al treilea s-a situat “Tokyo Story” de Yasujiro Ozu. Topul include si filme mute: “Aurora” de F.W. Murnau, “Man With a Movie Camera” de Dziga Vertov si “The Passion of Joan of Arc” de Carl Dreyer. Anul acesta a avut loc si o premiera in ceea ce priveste genul filmelor: productiile mute au intrat in acest clasament.

Pe de alta parte, intr-un alt sondaj, 358 de regizori din toata lumea au cazut de acord ca: “Tokyo Story” este cel mai bun film. Astfel, “Cetateanul Kane” imparte locul al doilea cu “Odiseea Spatiala” de Stanley Kubrick. “Vertigo”, fruntasul sondajului Sight & Sound, a ocupat locul al saptelea.

Lista regizorilor care au participat la realizarea acestui clasament include nume ca: Woody Allen, Martin Scorsese, Quentin Tarantino, Mike Leigh, Guillermo del Toro, Michel Hazanavicius, Aki Kaurismaki si Bong Joon-ho.

Revista Sight & Sound este editata in 29 de tari si are abonati din 60 de tari. A fost publicata pentru prima data in anul 1932. Revista este o publicatie esentiala pentru cei interesati cu adevarat de film.

TOP 2012:

#1. Vertigo (191 mentionari)

#2. Citizen Kane (157 mentionari)

#3. Tokyo Story (107 mentionari)

#4. La Règle du jeu / The Rules of the Game (100 mentionari)

#5. Sunrise: A Song of Two Humans (93 mentionari)

#6. 2001: A Space Odyssey (90 mentionari)

#7. The Searchers (78 mentionari)

#8. Man with a Movie Camera (68 mentionari)

#9. The Passion of Joan of Arc (65 mentionari)

#10. (64 mentionari)