Acasă Stirile zilei Tech Sistemul de operare mai flexibil decat iOS si mai sigur ca Android

Sistemul de operare mai flexibil decat iOS si mai sigur ca Android

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

China a introdus un sistem de operare national numit China Operating System ( COS ). Dezvoltatorii sustin ca noul sistem este mai fiabil si mai sigur decat Android, si mai flexibil decat iOS.

Platforma este dezvoltata de Institutul de Software al Academiei de Stiinte din China,  impreuna cu Shanghai Communications Liantong Technology Network. Proiectul a fost ” aprobat ” si finantat de catre guvernul chinez, transmite CNews.

COS este bazat pe kernel-ul deschis Linux. Creatorii platformei isi exprima speranta ca acesta va fi libera de problemele cu care se confrunta sistemele de operare straine.

Dezvoltatorii asigura ca COS va fi scutit de „bug-urile” pe care producatorii din alte tari ar fi tentati sa-i introduca in sistemului de operare. Aceasta afirmatie este actuala in lumina recentelor dezvaluiri privind activitatea de spionaj desfasurata de unele agentii secrete.

In afara de smartphone-uri, COS poate fi folosit pe tablete, computere si chiar in receptoarele digitale ale operatorilor de cablu TV. La fel ca Android  si iOS, COS ofera acces la propriul magazin de aplicatii, care astazi are déjà aproximativ 100.000 de programe.

COS este asemanator cu Android. Avand in vedere ca platforma ofera déjà un numar mare de aplicatii, unii observatori au ajuns la concluzia ca aceasta este doar o varianta de Android si nu un sistem de operare independent.

Consultant in cadrul proiectului a fost compania HTC din Taiwan, fapt care explica prezenta dispozitivelor HTC in filmul de prezentare a noului system de operare.